x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

02 Iul 2009   •   00:00
Evenimente
Sursa foto: /

Bâlciul de Sânziene. Trei zile de poveste la Muzeul de Geologie din Bucureşti. Trei zile în care curioşii şi pasionaţii de tradiţii şi lucruri frumoase au retrăit magia şi pitorescul bâlciurilor de altădată. Vată de zahăr, acadele colorate, turtă dulce în forme de inimioare sau copii, prăjituri de casă.



Cristale mov, galbene sau portocalii (unele dintre ele suficient de înalte cât să-ţi ajungă până la brâu), roci de mină, pietre semipreţioase care să-ţi poarte noroc... Alături de ele, vase de ceramică aduse tocmai de la Horezu sau "linguroaie" de lemn, sculptate pe margini şi împodobite cu simboluri ţărăneşti. Vase de tot felul din aramă, dar şi cazane de ţuică care să facă tăria de prune, cu multe focuri, ce va fi servită oaspeţilor.Vizitatorii au cumpărat tot ce şi-au dorit, încântându-şi apoi sufletele cu spectacole de teatru, jonglerii şi numere de magie. (S.C.)

ÎN ŢARĂ

3 iulie. Sărbătoarea verii. Ploieşti, judeţul Prahova. O zi dedicată în întregime tradiţiilor româneşti, în care ansamblurile folclorice din judeţul Prahova vor încânta spectatorii cu portul popular şi dansurile meşteşugite.

ÎN LUME
2-4 iulie. SugarAsia. Pragati
Maidan, India.  Totul în materie de zahăr: conferinţe, procese de producere, utilaje, dar şi articole alimentare (dintre care dulciurile vor fi la cea mai mare căutare).

3-5 iulie. Spectacol culinar.
Sydney, Australia. Gurmanzii sunt aici la mare căutare, pentru ei pregătindu-se cele mai interesante tentaţii: preparate delicioase cărora nu le poţi rezista.

7-10 iulie. Spectacol regal.
Warwickshire. UK.  Asociaţia Regală Agricolă este organizatoarea unui festival ce-şi propune să celebreze viaţa de la sat, activitatea fermelor fiind astfel pusă în evidenţă. Peste 10.000 de vizitatori vor putea achiziţiona produse agricole.

4 iulie. Festivalul pepenilor. Grand Bay, SUA.   Concursuri, demonstraţii culinare, degustări... Toate au în comun pepenii, secretul dulce al zilelor de vară. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda