x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

08 Oct 2009   •   00:00
Evenimente
Sursa foto: Andreea Aron/Jurnalul Naţional

Cafea de top. Unul dintre cei mai cunoscuţi somelieri din România, Laurenţiu Achim, ne-a divulgat câteva din tainele preparării unei cafele reuşite. "Vedetele" degustării au fost noile sortimente Tchibo Exclusive Origins Brazilia şi Guatemala.



"Pentru preparare, temperatura apei nu trebuie să depăşească 92 de grade Celsius, iar la o ceaşcă de cafea se recomandă o cantitate de 8-9 grame, iar timpul de infuzare nu va depăşi un minut. Atunci când prepari cafea la ibric, după infuzare cafeaua nu se mai pune la foc, iar cafeaua se consumă în circa 30 de minute", a spus somelierul. (M.B.)

JOLIE VIE. Delicatese franţuzeşti precum praline, trufe, tablete de ciocolată cu diferite arome, alune, fructe confiate, miere aromată, biscuiţi, dulceţuri şi ceaiuri or cafea au putut fi degustate la sfârşitul lunii septembrie la cafeneaua Triangle d'Or. Deliciile au fost aduse din ciocolaterii pariziene, dar şi din boutiqe-uri artizanale franţuzeşti.

Calitatea şi gustul acestor produse fac din ele potenţiale cadouri elegante şi gustoase pentru cei dragi, dar şi bunătăţi cu care fiecare iubitor de preparate franţuzeşti se poate delecta. (M.B.)

ÎN ŢARĂ
10 octombrie. Balul Strugurilor. Ocna Şugatag, judeţul Maramureş. Oaspeţii vor fi primiţi cu must proaspăt şi vin nou, ce va fi pus la păstrare în butoaiele de stejar din pivniţele încăpătoare.

10-12 octombrie. Sărbătoarea Vinului şi Artei Meşteşugăreşti. Târgu Mureş, judeţul Mureş. Cetatea Medievală va găzdui un eveniment ce îmbină fericit arta populară şi tradiţiile româneşti.

10-11 octombrie. Festivalul Răchiei. Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin. Degustări,
concursuri şi preparate culinare care sunt potrivite a fi aşezate pe masă alături de un pahar cu tărie adevărată.

ÎN LUME
9-11 octombrie. TROFOtech. Atena, Grecia. Tehnologii de ultimă oră în domeniul alimentaţiei. Raiul profesioniştilor din domeniu!

9-11 octombrie. Gastronomie sănătoasă. Melbourne, Australia. Preparate sănătoase şi gustoase, diete şi regimuri alimentare, arme eficiente împotriva obezităţii.

9-11 octombrie. Gourmet Festival. Kinsale, Republica Irlanda. Preparate rafinate, pregătite de unii dintre cei mai importanţi maeştri culinari irlandezi. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda