x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Evenimente: Competiţia barmanilor

Evenimente: Competiţia barmanilor

de Simona Chiriac    |    11 Feb 2009   •   00:00

Luca Valentin, un braşovean de doar 23 de ani, a câştigat Finala Bar Master Competition, devenind astfel cel mai bun barman din România, surclasân­du-i pe ceilalţi cincispreze competitori.



Interesant este că finaliştii au fost selectaţi în urma altor patru concursuri zonale (Bucureşti, Mamaia, Timişoara şi Cluj Napoca), desfăşurate în lunile iunie-octombrie 2008. Într-o atmosferă incendiară, concu­renţii şi-au demonstrat talentul, realizând adevărate acrobaţii cu sticle şi pahare. Prima probă a fost şi cea de calificare - Working Flair. Conform acestei probe, concurenţii au trebuit să prepare două băuturi şi să toarne o alta nonalcoolică în doar pa­tru minute. La cea de-a doua probă - Free Style - au participat doar zece concurenţi, calificaţi în urma primei probe. Ei au trebuit să creeze în doar şapte minute un spectacol de bar, fiecare sta­bilindu-şi sortimentele de băuturi şi pahare. Conform regula­mentului, au fost interzise costumaţiile speciale şi artificiile. (S.C.)

În ţară
2-14 februarie. Ziele Îndrăgosti­ţilor. Bucureşti. Ca în fie­care an, Sala Dalles găzduieşte un târg dedicat exclusiv cadourilor pentru Sfântul Valentin: bijuterii, dulciuri, inimioare...
12-15 februarie. HoResCa. Braşov. La târg vor fi expuse echipamente şi dotări profesionale pentru hoteluri, restaurante şi firme de catering.
14-15 februarie. Festivalul Clătite­lor. Prejmer, judeţul Braşov. Evenimentul atrage în fiecare an mii de participanţi, printre atracţii numă­rân­du-se ca­ravana clătitelor, concursuri­le, demonstraţiile culinare şi, evident, de­­gustarea celor mai savuroase clătite.

În lume
13-15 februarie. Festivalul ustu­roiului. Delray Beach, SUA. La cea de-a zecea ediţie, participanţii vor fi martorii demonstraţiilor culinare ale maeştrilor, aceştia folosind unul dintre cele mai îndrăgite ingrediente din bucătărie: usturoiul.
13-14 februarie. Summitul zahărului. Mumbai, India. Evenimentul se adresează specialiştilor din domeniu, fiind expuse ultimele tehnologii.
13 februarie-4 martie. Festivalul lămâilor. Menton, Franţa. Un eveniment unic în lume, ce atrage peste 200.000 de vizitatori în fiecare an. În timpul festivalului se folosesc nu mai puţin de 130 de tone de lămâi. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda