Luca Valentin, un braşovean de doar 23 de ani, a câştigat Finala Bar Master Competition, devenind astfel cel mai bun barman din România, surclasându-i pe ceilalţi cincispreze competitori.
Interesant este că finaliştii au fost selectaţi în urma altor patru concursuri zonale (Bucureşti, Mamaia, Timişoara şi Cluj Napoca), desfăşurate în lunile iunie-octombrie 2008. Într-o atmosferă incendiară, concurenţii şi-au demonstrat talentul, realizând adevărate acrobaţii cu sticle şi pahare. Prima probă a fost şi cea de calificare - Working Flair. Conform acestei probe, concurenţii au trebuit să prepare două băuturi şi să toarne o alta nonalcoolică în doar patru minute. La cea de-a doua probă - Free Style - au participat doar zece concurenţi, calificaţi în urma primei probe. Ei au trebuit să creeze în doar şapte minute un spectacol de bar, fiecare stabilindu-şi sortimentele de băuturi şi pahare. Conform regulamentului, au fost interzise costumaţiile speciale şi artificiile. (S.C.)
În ţară
2-14 februarie. Ziele Îndrăgostiţilor. Bucureşti. Ca în fiecare an, Sala Dalles găzduieşte un târg dedicat exclusiv cadourilor pentru Sfântul Valentin: bijuterii, dulciuri, inimioare...
12-15 februarie. HoResCa. Braşov. La târg vor fi expuse echipamente şi dotări profesionale pentru hoteluri, restaurante şi firme de catering.
14-15 februarie. Festivalul Clătitelor. Prejmer, judeţul Braşov. Evenimentul atrage în fiecare an mii de participanţi, printre atracţii numărându-se caravana clătitelor, concursurile, demonstraţiile culinare şi, evident, degustarea celor mai savuroase clătite.
În lume
13-15 februarie. Festivalul usturoiului. Delray Beach, SUA. La cea de-a zecea ediţie, participanţii vor fi martorii demonstraţiilor culinare ale maeştrilor, aceştia folosind unul dintre cele mai îndrăgite ingrediente din bucătărie: usturoiul.
13-14 februarie. Summitul zahărului. Mumbai, India. Evenimentul se adresează specialiştilor din domeniu, fiind expuse ultimele tehnologii.
13 februarie-4 martie. Festivalul lămâilor. Menton, Franţa. Un eveniment unic în lume, ce atrage peste 200.000 de vizitatori în fiecare an. În timpul festivalului se folosesc nu mai puţin de 130 de tone de lămâi. (S.C.)