x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Evenimete: Lansarea pe piaţa românească a unor soiuri noi de vinuri.

Evenimete: Lansarea pe piaţa românească a unor soiuri noi de vinuri.

17 Iun 2010   •   00:00
Evenimete: Lansarea pe piaţa românească a unor soiuri noi de vinuri.

Apariţia unor noi soiuri de vinuri va aduce recunoaşterea României drept o ţară cu un mare potenţial viticol. De asemenea, ajută piaţa românească de profil să urce încet, dar sigur pe scara economică.

Săptămâna trecută am asistat la un astfel de eveniment, lansarea pe piaţă a vinurilor Corcova Roy & Dâmboviceanu, vinuri ce vorbesc despre locurile în care sunt produse, dar şi despre priceperea specialiştilor. Astfel, ne-am putut delecta simţurile cu un Cabernet Sauvignon & Merlot din 2008, Chardonnay tot din anul 2008 dar şi Merlot Rose din anul 2009. Vinurile sunt produse din struguri obţinuţi de pe podgoriile din Corcova, zone viticole pline de istorie. Locuri pe care producătorii încearcă să le păstreze neatinse, îmbinând trecutul cu prezentul, iar cu ajutorul vinurilor şi viitorul. (A.R.A.)

Sortiment nou
Pentru persoanele care doresc să slăbească şI să aibă un fizic de invidiat, dar şi un tonus bun, Hochland a lansat pe piaţă un nou sortiment de caşcaval slim fit. Cu doar 18% grăsime, acesta devine un aliment ideal pentru sezonul cald, mai ales dacă este "combinat" şi cu multă mişcare. (M.B.)


În ţară
18-27 iunie. Summer Fun. Bucureşti. ROMEXPO organizează un eveniment dedicat exclusiv petrecerii timpului liber, nelipsind standurile cu dulciuri şi îngheţate.
19- 20 iunie. Zilele comunei Turia. Turia, judeţul Covasna. Şi la această ediţie, preparatele cele mai gustoase şi aspectuoase vor participa la un concurs cu participare internaţională, spre deliciul spectatorilor.
20 iunie. Zilele satului Păingeni. Păingeni, judeţul Mureş. De la acest eveniment nu vor lipsi produsele alimentare tradiţionale, dar şi cele meşteşugăreşti.

În lume
17-20 iunie. VinAgora. Budapesta, Ungaria. Cea de-a XI-a ediţie se anunţă a fi la fel de spectaculoasă precum precedentele, cei prezenţi având şansa de a face cunoştinţă cu cele mai interesante vinuri.
18-20 iunie. FoodAgro. Dar-Es-Salaam, Tanzania. Peste 30 de ţări vor participa la cel mai mare târg alimentar din Tanzania. Pentru vizitatori, reprezintă şansa de a explora mai multe ţări într-o
singură zi.
19 iunie. Festivalul Absintului. Boveresse, Elveţia. Cum magica băutură a artiştilor s-a născut în Neuchatel, era firesc ca Elveţia să găzduiască un amplu festival dedicat în totalitate "zânei verzi". (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda