Anul Nou incepe in forţă cu un nou documentar Discovery Channel, pe care ZOOM vi-l propune la data de 10 ianuarie 2008: Odiseea Marelui Alb, regele de necontestat al rechinilor
Primul studiu efectuat asupra populaţiilor de rechini care poartă numele de Marele Alb este transpus cadru cu cadru pe peliculă.
Anul Nou incepe in forţă cu un nou documentar Discovery Channel, pe care ZOOM vi-l propune la data de 10 ianuarie 2008. Odiseea Marelui Alb, regele de necontestat al rechinilor, este descrisă cu lux de amănunte intr-un documentar care vă va paÂraliza in fotoliu şi vă va creşte adrenalina.
IARNA. In cel mai sudic punct al continentului african, lăngă golful False, pe insula Focilor, sosirea anotimpului rece inseamnă intoarcerea marelui rechin alb in paradisul său de vănătoare. Este singurul loc de pe planetă unde acest uriaş cartilaginos este văzut făÂcănd salturile aeriene care i-au adus porecla de "Fălci in aer". Aici, populaţii masive de foci işi petrec iarna, ajungănd la aproape 60.000 de indivizi, rechinii fiind atraşi de ele ca un magnet. O adevărată vănătoare insăngerată are loc la doar căţiva kilometri distanţă de oraşul Cape Town, din Africa de Sud. Iar cercetătorii sunt prezenţi la faţa locului pentru a afla mai multe despre ceea ce il face pe Marele Alb să văneze atăt de dramatic, cu sărituri spectaculoase in aer, focile care se incumetă să inoate in apă in căutarea hranei.
MANIERĂ. Ferocii prădători au recurs la stratagema construirii unui adevărat "inel al morţii" in jurul insulei Focilor, preferănd să le văneze in acest perimetru, in care au observat, pe parcusul miilor de ani, că au mult mai multe şanse să le prindă decăt in apele mai adănci care inconjoară peticul de pămănt. Pentru rechini, stilul de vănătoare implică fie un succes total, echivalănd cu moartea instantanee a prăzii lor, fie o ratare "la mustaţă". Marele Alb păndeşte atent prada, se concentrează şi atacă. De cele mai multe ori, focile nu au nici o şansă de supravieţuire, fiind inghiţite in timp record. Insă secretele stilului de vănătoare al acestor prădători le veţi afla numai urmărind documentarul Discovery "Marele Alb atacă din nou". (D.Z.)