x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Familie fericită în casă sigură

Familie fericită în casă sigură

de Alexandru Radescu    |    05 Mar 2009   •   00:00

MAI EXISTĂ ŞI SUPRAVEGHERE "POZITIVĂ".
Deşi vremurile sunt tot mai nesigure, nu bănuiam ce mare căutare au sistemele de securizare a locuinţei sau imobilelor. Poate şi pentru că marketingul care însoţeşte acest tip de produse continuă să rămână într-o zonă de nişă sau prin diverse publicaţii cu circuit închis (sic!). Continuăm să prezentăm dispozitive de acest fel, oprindu-ne de data aceasta asupra unui sistem dezvoltat de Bosch: centrala de detecţie efracţie Easy Series.



VERIFICARE TELEFONICĂ
Centrala utilizează diferite opţiuni pentru reducerea alarmelor false. Verificarea alarmei audio permite operatorului centrului de monitorizare să se conecteze telefonic, la panou, pentru a asculta ce se întâmplă în incintă. Simultan, apelatorul vocal poate transmite alarme către vecini, prieteni, sau telefoane mobile. Se poate folosi, de asemenea, mesageria text către telefonul mobil şi dispozitivele de avertizare externe.

Cu pictograme
Afişajul este fără text, multicolor şi bazat pe pictograme. Datorită utilizării de canale multiple pe banda de securitate 868 MHz (wLSN), producătorul promite că pot fi utilizate în apropiere alte sisteme RF, fără a se crea probleme de interferenţă. De asemenea, Easy Series poate fi extins pentru a include funcţii suplimentare, de exemplu alarme de incendiu, de panică şi medicale, într-o platformă de securitate integrată.

FACEM CURĂŢENIE, DAR ŞI RECICLĂM

Or fi diamantele cele mai bune prietene ale femeilor, dar cu siguranţă că trebuie să fie şi nişte merite la mijloc. Sau la îndemână. Iar în acest caz aspiratorul ecologic de la Electrolux, Ultra Silencer Green, ar fi o variantă. Acest dispozitiv poate fi reciclat în proporţie de peste 90% şi este dotat cu un motor de ultimă generaţie, de 1250 W, care foloseşte cu 33% mai puţină energie electrică decât un model "mediu". Avantajele apar şi în zona de zgomot, emite numai 71dB şi mai vine şi cu un filtru lavabil şi reutilizabil Hepa H12 ce asigură o bună filtrare a aerului ce iese din aspirator.

Ultra Silencer Green este disponibil pe piaţă la un preţ de 730 de lei. Şi încă ceva: este disponibil doar în varianta "negru" pentru că folosirea materialelor reciclate a determinat această culoare.

×