x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Fără risc de cancer

Fără risc de cancer

26 Mar 2008   •   00:00

Acrilamida, un aditiv întâlnit în cartofii prăjiţi, nu creşte riscul dezvoltării cancerului de sân, aşa cum susţineau până de curând oamenii de ştiinţă.

Acrilamida, un aditiv întâlnit în cartofii prăjiţi, nu creşte riscul dezvoltării cancerului de sân, aşa cum susţineau până de curând oamenii de ştiinţă. Şcoala Publică pentru Sănătate din Harvard şi Institutul de cercetare Karolinska au descoperit că femeile care mănâncă multe alimente ce conţin acrilamidă, care se regăseşte în chipsuri şi în cafea, nu prezintă risc de a face cancer. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 43.000 femei şi a fost publicat în Jurnalul Asociaţiei Medicale din America. “Cea mai bună metodă pentru a reduce riscul cancerului este alternarea dietei”, spune Henry Scowcroft, cercetător britanic în domeniul cancerului. (M.B.)

 

 

 

Produse de soia în închisoare

Deţinuţii din închisorile din Florida vor mânca din ce în ce mai sănătos. Soia a trecut testul oficialilor, aşa că va intra în cel mai scurt timp în meniu. “Am auzit că hamburgerii din soia au un gust mai bun decât cei din carne de vită, mult mai unsuroşi din cauza grăsimii conţinute de carnea de calitate inferioară”, a afirmat unul dintre oficiali. De asemenea, este important ca mâncarea servită în închisori să fie gustoasă, în felul acesta deţinuţii fiind mai fericiţi. “Dacă te afli într-o închisoare publică sunt esenţiale varietatea şi consistenţa preparatelor. Noi nu dorim o schimbare drastică, ci doar adaptăm meniul la noile cerinţe.” (S.C.)

 

 

Exotică

Brânza de iac din Nepal poate avea mai multe avantaje nutriţionale faţă de brânza de vacă din Canada. Cercetătorii din cele două ţări au comparat profilurile acizilor graşi ale celor două tipuri de brânză şi au ajuns la concluzia că brânza de iac conţine de trei ori mai mulţi acizi graşi Omega-3 şi acid alfa-linoleic, un derivat al Omega-3. Acesta din urmă este recunoscut pentru beneficiile sale aduse în lupta împotriva cancerului. (M.B.)

 

 

Lansare de carte

Editura Trei a scos pe piaţă Colecţia Lifestyle, lansarea va avea loc la Restaurantul Heritage, la 28 martie, ora 11. Colecţia va cuprinde volumele: “Grădina Imperiului”, “Ghidul vinurilor 2008”, “Istoria erotică a micului dejun” şi “Cartea vinurilor dulci”. “Grădina Imperiului” se doreşte a fi primul ghid gastronomic al Republicii Moldova apărut în România. Vom găsi aici reţete de mâncăruri moldoveneşti cu influenţe ruseşti, azere, armeneşti, letone… (M.B.)

 

 

Degustător asigurat

Olandezul Ilja Gort, în vârstă de 47 de ani, producătorul vinurilor Tulipe, şi-a asigurat nasul şi simţul mirosului pentru cinci milioane de euro. Nasul lui fin poate distinge milioane de arome. Casa de asigurări Llyod, din Londra, a creat poliţe atât pentru diferite corporaţii cât şi pentru vedete care şi-au asigurat diferite părţi ale corpului. Printre clienţi se numără Keith Richards de la Rolling Stones, care şi-a asigurat mâinile. (D.R.)

 

 

Meniuri secrete

Mai multe firme de catering se vor ocupa de prepararea meniului servit la dejunurile oficiale găzduite de Palatul Parlamentului în perioada de desfăşurare a Summitului NATO. Nenumăraţi oficiali sunt aşteptaţi să participe la eveniment, printre ei aflându-se George W. Bush, Nicolas Sarkozy, Angela Merkel sau Gordon Brown. Victor Micula, secretar de stat în MAE, însărcinat cu organizarea evenimentului, a afirmat că meniul va fi ţinut secret şi va fi dat publicităţii de abia la sfârşitul evenimentului. Programul oficial al Summitului va începe la 2 aprilie cu o cină de lucru, urmată în zilele următoare de şedinţele şi reuniunile ţărilor membre ale Alianţei. (S.C.)

 

 

Şampanie de 4.166 de euro

Societatea Pernod-Ricard, al doilea grup mondial de vinuri şi spirtoase, a lansat luna aceasta cea mai scumpă şampanie din lume: Perrier-Jouët. O sticlă de 75 cl costă 4.166 de euro. Precedentul record a fost deţinut de o serie limitată de Jéroboams, vândută în timpul Festivalului de la Cannes, în 2005, cu 4.000 de euro sticla. Şampania Perrier-Jouët este destinată clienţilor din Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Suedia, Rusia, Japonia şi China. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world