x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistițiu cu Hamas

Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistițiu cu Hamas

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2024   •   19:40
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistițiu cu Hamas
Sursa foto: Hepta

Președintele francez Emmanuel Macron l-a îndemnat duminică pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord în negocierile cu gruparea militantă palestiniană Hamas privind încetarea focului în războiul din Gaza.

Îndemnul lui Macron a fost făcut în cadrul unor discuții telefonice, conform AFP.

„Președintele l-a încurajat pe premierul Netanyahu să finalizeze cu succes aceste negocieri care ar putea duce la eliberarea ostaticilor, la protejarea civililor prin încetarea focului și la o dezescaladare regională", a precizat președinția franceză într-un comunicat.

Premierul Benjamin Netanyahu ar fi ripostat duminică la criticile miniștrilor de extremă dreapta privind ritmul operațiunilor israeliene din Gaza, spunându-le membrilor cabinetului său că „nimeni nu trebuie să-mi spună ce să fac sau cum să fac".

Potrivit presei ebraice, premierul a declarat că „lucrurile se întâmplă și se vor întâmpla" și că „așteaptă unitate de la această masă", relatează Times of Israel.

După ce ministrul apărării Yoav Gallant a anunțat, în timpul ședinței săptămânale a cabinetului, că o operațiune israeliană la Rafah - ultimul bastion rămas al Hamas în sudul Fâșiei Gaza - este aproape, o serie de miniștri de extremă dreapta ar fi atacat modul în care guvernul gestionează conflictul.

(sursa: Mediafax)

×