x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Formula 1: Sutil dat în judecată pentru agresiune şi vătămare corporală.

Formula 1: Sutil dat în judecată pentru agresiune şi vătămare corporală.

17 Mai 2011   •   10:43
Formula 1: Sutil dat în judecată pentru agresiune şi vătămare corporală.

Eric Lux, CEO al Genii Capital, companie ce detine echipa de Formula 1 Lotus Renault, va depune o plangere penala impotriva pilotului Adrian Sutil de la Force India, pentru agresiune fizica si vatamare corporala grava, in urma unui incident petrecut intr-un club de noapte din Shanghai, informeaza autosport.com.

Actiunea a fost dezvaluita de avocatii lui Eric Lux, insa acestia nu au oferit detalii cu privire la acest incident. "In legatura cu recentele evenimente petrecute la Shanghai, in 17 aprilie, domnul Eric Lux a decis sa faca plangere penala impotriva domnului Adrian Sutil pentru agresiune fizica si vatamare corporala grava. In momentul in care plangerea va fi inregistrata, Federatia Internationala de Automobilism (FIA) si echipa Force India vor fi notificate. Mai mult, subliniem ca domnul Eric Lux nu exclude deschiderea de actiuni impotriva altor persoane implicate in aceasta cauza", se arata intr-un comunicat al casei elvetiene de avocatura Lalive.

Saptamana trecuta, Sutil a confirmat in presa germana ca a fost implicat intr-un incident cu ocazia Marelui Premiu al Chinei, dar a precizat ca nu a intentionat sa raneasca pe nimeni. "In timpul unui eveniment privat, am avut o nefericita actiune in care am ranit, total neintentionat, o alta persoana. Regret incidentul si prin urmare imi cer scuze. Tinand cont ca a fost un eveniment privat si nu in mod direct legat de Formula 1 sau de activitatea mea de pilot de Formula 1, cer intelegere ca nu voi spune mai multe despre acest incident", a precizat Sutil intr-un comunicat.

Potrivit motorsport.com, Sutil ar fi aruncat un pahar de sampanie spart, care l-a ranit pe Lux in zona gatului, acesta avand nevoie de 24 de puncte de sutura. De altfel, Lux a aparut cu gatul bandajat la Marele Premiu al Turciei. Presa internationala noteaza ca omul de afaceri intentioneaza sa-i ceara daune de zece milioane de euro pilotului german.

Daca va fi condamnat intr-un proces civil, Sutil risca sa-si piarda licenta de pilot de Formula 1. Deocamdata, FIA nu a deschis nici o ancheta in acest caz.

×