x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Gamă nouă de produse de încălzire pentru locuinţe

Gamă nouă de produse de încălzire pentru locuinţe

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    17 Oct 2009   •   00:00
Gamă nouă de produse de încălzire pentru locuinţe

După cum nevoia de a folosi resurse regenerabile de energie pentru orice fel de necesităţi este una stringentă, şi în ceea ce priveşte încălzirea locuinţei au fost lansate soluţii de acest gen. Una dintre ele face furori în ţările europene printre care se numără Elveţia sau Suedia şi de puţină vreme a pătruns şi în ţara noastră. Vorbim despre pompele de căldură.

În Elveţia, în fiecare a treia casă nou construită este instalată o pompă de căldură. În Suedia, peste 90% din casele nou construite sunt încălzite cu pompe de căldură. Pe piaţa din România, pompele de căldură sunt produse relativ noi, care au în schimb un potenţial de dezvoltare ridicat, având în vedere că sunt produse care se folosesc de o resursă energetică la îndemână şi, în plus, regenerabilă.

SOLUL - SURSĂ DE ENERGIE

În luna septembrie, cei de la Junkers, marcă a concernului german Bosch, au lansat pe piaţa noastră o nouă gamă de produse de termotehnică pentru locuinţe din această categorie a pompelor de căldură. Solul şi pânza de apă freatică constituie sursele de energie pentru acest gen de sisteme de încălzire. Astfel, se asigură generarea eficientă şi ecologică a căldurii utilizate pentru încălzire şi pentru prepararea apei calde, până la 75% din energia folosită provenind din natură.

De menţionat că după petrol şi gaze, energia pământului constituie cea de-a treia generaţie de surse de încălzire.


Ajutor la lucrările de toamnă
5306-104238-04_15_case25.jpgPentru tăierea lemnului pentru foc, pentru confecţionarea construcţiilor de lemn, dar şi pentru lucrările de întreţinere din grădină, a fost prezentat de curând un nou produs: motoferăstrăul cu motor pe benzină MS 230 de la Stihl. În funcţie de necesităţile utilizatorilor, motoferăstrăul poate fi achiziţionat în două variante de lungimi de tăiere, de 35 cm şi 40 cm.
Produsul este prevăzut cu un motor puternic de 2,7 CP şi un sistem de lubrifiere ce asigură un grad mai redus de frecare şi uzură al garniturii tăietoare. Funcţiile de oprire şi pornire pot să fie acţionate cu o singură mână, asigurându-se astfel o manevrare uşoară a utilajului.


Apă filtrată de la combina frigorifică
5306-104236-04_15_case23.jpgÎn categoria produselor eco-friendly se înscrie şi produsul anunţat de Electrolux, anume combina frigorifică cu dozator de apă încorporat în uşa frigiderului. Caracterul eco-friendly este dat de dotarea dozatorului cu filtrul Brita®, care asigură apă proaspătă şi filtrată, nemaifiind astfel nevoie să cumpăraţi apă îmbuteliată. De aici, consumul de PET-uri se reduce şi în plus se economisesc timp şi bani. Acest model de combină este disponibil în două variante: No Frost şi cea cu decongelare automată a frigiderului. Fiecare dintre acestea este disponibilă în două dimensiuni - 185x59,5x63,2 cm şi 201x59,5x63,2 cm, astfel încât să se poată adapta oricărui tip de cămin. Gama de combine frigorifice Brita® se găseşte în magazinele de specialitate la un preţ recomandat de vânzare cuprins între 2.099 RON şi 2.299 RON.

 

Platforma online... despre electrocasnice
5306-104237-04_15_case24.jpgŞtiai că:
- hainele de in nu trebuie stoarse în maşina de spălat pentru că se aplatizează fibrele ţesăturii?
- mirosul neplăcut din frigider se îndepărtează păstrând în el o lămâie tăiată în 4 bucăţi?
- cea mai uşoară metodă de spălare a aragazului presupune amestecarea apei cu bicarbonat de sodiu, oţet, sare şi suc de lămâie?
- pentru o durată mai mare de viaţă a maşinii de spălat, trebuie să se ruleze un ciclu de spălare fără rufe de 3-4 ori pe an?
Sunt doar câteva dintre informaţiile despre aparatura electrocasnică pe care poţi să le afli de pe nou lansata platformă online www.arcticpentrutine.ro. Alte trucuri utile, sfaturi despre cum să-ţi alegi electrocasnicele, cum să le foloseşti la maximum, cum să le îngrijeşti, sunt alte chestiuni asupra cărora insistă acest site.

×