x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Hoţul de dulciuri

Hoţul de dulciuri

25 Iul 2007   •   00:00

Poliţia din Boston este pe urmele unui hoţ cu gusturi cel puţin ciudate. Nu fură maşini, nu devalorizează bănci, ci jefuieşte magazinele cu dulciuri. Numit de poliţişti "Banditul Bomboană", este autorul a nu mai puţin de 20 de jafuri pănă acum.

Poliţia din Boston este pe urmele unui hoţ cu gusturi cel puţin ciudate. Nu fură maşini, nu devalorizează bănci, ci jefuieşte magazinele cu dulciuri. Numit de poliţişti "Banditul Bomboană", este autorul a nu mai puţin de 20 de jafuri pănă acum. "Credem că este destul de periculos", a afirmat sergentul Richard Ross. "Un hoţ in serie, care şi-a făcut obiceiul de a jefui magazinele de dulciuri şi tonetele de ingheţată, nu poate fi drăguţ." (S.C.)

Măncănd regeşte

Darren McGrady, fostul bucătar al Prinţesei Diana, a scos recent pe piaţă o carte intitulată "Eating Royally" ("Măncănd regeşte" - in traducere liberă). Cartea include reţete de terine vegetale cu sos de verdeaţă, roşii şi vinete umplute, carne de pui cu ardei gras roşu şi sos de busuioc, dar şi budinci delicioase. De asemenea, el le-a dedicat această carte celor doi copii, William şi Harry, "ca să le arate nepoţilor lor ce obişnuia bunica Diana să mănănce". Autorul, deşi locuieşte in prezent in Texas, a ocupat funcţia de ajutor de bucătar la Palatul Buckingham imediat după căsătoria Prinţesei Diana cu Prinţul Charles in 1982. După divorţul acestora, McGrady a fost numit bucătarul personal al Prinţesei Diana. (S.C.)

Căpşuna perfectă

Harry Swartz, profesor la Universitatea din Maryland, şi-a dedicat intreaga viaţă descoperirii căpşunei perfecte. Aflăndu-se printre cele mai populare fructe, alături de banane şi de mere, căpşunile sunt consumate in cantităţi din ce in ce mai mari faţă de acum zece ani. De asemenea, sunt bogate in vitamina C şi conţin antioxidanţi care ajută organismul să lupte impotriva cancerului. Profesorul Swartz incearcă să creeze o căpşună mai "performantă", capabilă să reziste mai mult timp in magazine şi care să se poată cultiva in orice colţ al lumii la preţuri foarte mici. Un soi de căpşuni din Spania este una dintre candidatele la titlul de "căpşuna perfectă". (S.C.)

×
Subiecte în articol: food world