x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Iarmaroc Fest 2010!

Iarmaroc Fest 2010!

de Dana Cobuz    |    23 Mai 2010   •   00:00
Iarmaroc Fest 2010!

Trei zile de muzică, teatru, fotografie, film, jocuri, toate îmbinate într-un fel de bâlci modern - aşa ar putea fi definit Festivalul Iarmaroc, aflat anul acesta la a doua ediţie.

Într-o fostă bază militară de lângă Urziceni, la 45 de kilometri de Bucureşti, a început vineri bâlciul. Până duminică, cei 270.000 de metri pătraţi din perimetrul Iarmaroc Fest 2010 sunt sub asediul distracţiei. Peste 150 de artişti români şi 50 străini, care se vor desfăşura pe 14 scene, 150 de negustori cu produse hand-made, un festival de film cu 100 de titluri româneşti, perimetru de joacă (tiroliana, peretele cu blocatoare, pânza de păianjen, podul indian, rodeo, ringuri gonflabile de sumo şi box, podul suspendat, tir cu arcul şi plasa piratului), 16 baruri, 90 de barmani, 20 de bucătari, camping pentru 2.000 de corturi, 4.000 de locuri de parcare, o mulţime de zone de chill-out, trei zone pentru mâncare şi multe alte surprize.

Peste 1.000 de persoane formează staff-ul organizatoric care se ocupă de confortul publicului şi de bunul mers al evenimentului. Pentru că una dintre ţintele Iarmaroc Fest este stimularea creativităţii spectatorilor, organizatorii au pus la dispoziţie 20 de camere video, cu ajutorul cărora vizitatorii pot face propriile filme. Materialul video astfel strâns va fi proiectat în cadrul festivalului. În premieră la Iarmaroc Fest va avea loc un festival de film vechi, în cadrul căruia se proiectează documentare româneşti realizate între anii 1920 şi 1940.

250.000 de euro este bugetul alocat celor trei zile de bâlci modern. Cei mai mulţi bani au fost folosiţi pentru plata artiştilor prezenţi, care nu sunt puţini. De exemplu, pe scena Culture Clash vor urca Vali, Ion, Logan, Cos Mir, Lucas, Flore, Rusu, Minus, Camil, JB, Alien Pimp, Giuser, Inner, Dragoş Rusu, Alexandru Jijian, TRG, The Model, Sillyconductor, Surround Around Sound & Khidja. Iubitorii de folk au parte de recitalurile lui Vasile Şeicaru, Adi Beznă, Eugen Avram, Dinu Olăraşu, Iulia Guşatu, Emre Imre, Alina Manole, Ada Milea & Fao.

La Funk Stage îi puteţi vedea pe Kraak, Smaak, Greg Wilson, TM Juke, Bread, Butter, Syncronize, Gemini Bros, Grand, Nemo, Emap, Rapala, Ufe, Zicu, Marc Hype, JM Dunloop, Leizaboy, Dubase, Manki'N'Stieb & Diesler. Pe scena Live urcă Dub Pistols, Noze, Coma, Blazzaj, Luna Amară, Byron (foto). Listele complete ale artiştilor care urcă pe cele 14 scene ale festivalului le puteţi consulta la www.iarmaroc-fest.ro.

Organizatorii s-au pregătit atât pentru spectatorii dornici să nu piardă nici o secundă de festival, cât şi pentru cei care doresc să-şi petreacă nopţile în patul lor de acasă. Astfel, pentru cei care campează în fosta unitate militară au fost pregătite duşuri, standuri cu mâncare, o parcare luminată şi chiar cutii de valori. Pentru 140 de lei, puteţi închiria un cort, doi saci de dormit şi un loc de campare.

Cei care vor să viziteze bâlciul doar ziua pot ajunge la Iarmaroc cu autobuzele care pleacă periodic din Gara de Nord şi de la Obor, costul unui bilet fiind de 5 lei. Să mai spunem că Iarmaroc Fest este eco, promovând responsabilitatea faţă de natură şi protecţia mediului prin recipiente de reciclare, flyere din hârtie refolosită şi scrumiere de buzunar. La curăţenia de "după" vor ajuta şi voluntarii Asociaţiei Mai Mult Verde.

×
Subiecte în articol: spectator