x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Indrăgostit de cereale

Indrăgostit de cereale

10 Oct 2007   •   00:00

Un bucătar din Chicago a stabilit un record demn de invidiat. El a măncat nouă kilograme de fulgi de porumb in zece minute, fiind apoi recompensat pentru performanţa sa cu 4.000 de dolari.

Un bucătar din Chicago a stabilit un record demn de invidiat. El a măncat nouă kilograme de fulgi de porumb in zece minute, fiind apoi recompensat pentru performanţa sa cu 4.000 de dolari. Concursul, care a avut loc in statul Louisiana, s-a bucurat de un veritabil succes, atăt in răndul participanţilor, căt şi al spectatorilor. Aşadar, amatorii care doresc să doboare recordul inregistrat de american pot să organizeze acasă propriul concurs. In plus, cerealele integrale sunt excelente pentru organism. (M.S.)

Desert cu pretenţii

Un restaurant select dintr-o staţiune de vacanţă din Sri Lanka oferă clienţilor săi posibilitatea de a se delecta cu cel mai scump desert din lume. Desertul constă intr-un tort tradiţional italian acoperit cu o delicioasă cremă de ciocolată irlandeză. Acesta se serveşte doar alături de o salată bogată in fructe. Şi pentru ca deliciul să fie pe măsura buzunarului, tortul este decorat cu o sculptură de ciocolată ce reprezintă un pescar şi un cristal de acvamarin de 80 de carate. (M.S.)

Olanda, in finală

Prima semifinală pentru Global Master Chef a avut loc la Budapesta in perioada 25-29 septembrie 2007. In faţa unui mare auditoriu, cele opt echipe reprezentănd Europa Centrală se aliniază la startul tragerii la sorţi a ordinii in care vor intra in concurs. Sunt tinerii bucătari cu asistenţii lor din Luxembourg, Olanda, Polonia, Elveţia, Germania, Cehia, Ungaria şi Austria. Juriul este unul extrem de sever, cu multe competiţii la activ şi acreditat de WACS. După două zile de competiţie, in cadrul festiv al Restaurantului Gundel din Budapesta este anunţat clasamentul: Locul 3 - cupă şi diplomă - Luxembourg, alte diplome pentru locul 3 primesc: Ungaria, Cehia, Austria "and the winner is...... Netherlands". (G.B.)

×
Subiecte în articol: food world