x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Inspiraţie decorativă pentru Crăciun

Inspiraţie decorativă pentru Crăciun

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    04 Dec 2008   •   00:00

Corespunzător cu marea de produse pentru Crăciun, care la acest moment inundă magazinele, apar nelămuriri de genul: care să fie în acest an culoarea de fond a decorului, ce direcţie stilistică să aleg – genul clasic, să fiu în ton cu vremurile sau să îndrăznesc mai mult? 



Există, în cei mai mulţi dintre noi, acea bucurie copilărească, revenind an de an, de a decora bradul, casa şi chiar sufletul, pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou. Pentru cei mai mulţi oameni bucuria de a prezenta cu mândrie nedisimulată, prietenilor sau familiei, rodul creativităţii lor hibernale, bradul de Crăciun, nu se compară cu nimic!
Apoi, plăcerea de a colinda magazinele şi de a procura materia primă pentru planurile de decorare pe care le avem în minte este un hatâr pe care cu entuziasm ni-l facem! Îi spunem hatâr pentru că am putea foarte frumos să ne mulţumim cu ceea ce avem prin casă din anii trecuţi, însă cel mai adesea preferăm să schimbăm decorul, tentaţi fiind de minunile de podoabe pentru Crăciun, care mai de care mai colorate şi mai strălucitoare, existente pe piaţă!
Pentru a vă stimula imaginaţia, vă aducem la cunoştinţă, în această perioadă în care împodobitul casei reprezintă una dintre preocupările stringente, propuneri de culoare, de formă, de concepte, pe care producătorii din domeniu le-au propus publicului, pentru Crăciunul acestui an. Materialul de faţă reprezintă o scurtă trecere în revistă a celor ce au fost prezentate în cadrul unuia dintre cele mai reprezentative târguri dedicate Sărbătorilor de iarnă, celebrul târg Christmasworld de la Frankfurt!

ŞI NATURAL ŞI GLAMOUR...
Steluţe din împletitură de papură, tot felul de forme decorative din acest material sau figurinele din lemn reprezintă "amprenta naturală" a Crăciunului 2008. Ideea de "a îmbrăca natural" Crăciunul a prins foarte bine şi este una dintre tendinţele pe val la acest moment. Inspiraţia origami – forme decorative din hârtie sau din materiale textile continuă să aibă succes.    
La polul opus, tendinţa "glamour", descrisă de globuri acoperite cu strasuri sau sclipici, ori îmbrăcate în catifea preţioasă, beteală strălucitoare, ciucuri din catifea şi satin, este propusă special pentru amatorii de decoruri festive pretenţioase, luxoase.

ROŞUL ŞI  NOTA CULINARĂ
Această culoare, atât de clasică, este iarăşi populară, fiind printre favoritele sezonului în curs, după ce o vreme albastrul, auriul sau argintiul i-au luat locul. Culori precum cremul, bejul şi maronul au fost special adoptate pentru a aţâţa pofta de dulce, cu trimitere directă către ciocolată. În acest registru sunt înscrise colecţii de ornamente pentru brad care, prin aspect şi culoare fac aluzie la plăcerea culinară pentru cafea şi ciocolată. Globuri decorate cu boabe de cafea, sau având forma unui bob de cafea, îngeri, reni şi Moş Crăciuni despre care poţi jura că sunt din ciocolată au reprezentat alte delicii ale târgului.


TEME ÎNDRĂZNEŢE
Pentru acest an designerii au interpretat patru mari teme: Banzai Est (Asia şi simplismul ei consacrat au fost muza de inspiraţie), CandyWest (o linie ce face aluzie la arta pop şi culorile ei îndrăzneţe), Baroque South (o linie elegantă şi conservatoare plină de alb, auriu, porţelan şi lumânări) şi Lagoom North (inspiraţia nordică atât de bine primită nu putea să lipsească).

×