x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Lodgy îşi dezvăluie secretele. Vezi cat va costa cel mai ieftin monovolum produs în Europa

Lodgy îşi dezvăluie secretele. Vezi cat va costa cel mai ieftin monovolum produs în Europa

03 Dec 2011   •   10:42
Lodgy îşi dezvăluie secretele. Vezi cat va costa cel mai ieftin monovolum produs în Europa

Chiar daca monovolumul Dacia Lodgy va fi lansat oficial in martie 2012, cu prilejul Salonului Auto de la Geneva, presa franceza a oferit mai multe detalii despre masina. Pe langa dezvaluirea pretului, 9.900 de euro pentru varianta de baza, care va face din Lodgy cea mai ieftina masina din clasa sa, jurnalistii de la Auto Plus au prezentat mai multe detalii despre noul model, inclusiv o prima fotografie.

In varianta de baza. Lodgy va fi destul de economica, pentru a putea ramane cel mai ieftin monovolum de pe piata, la un pret sub 10.000 de euro, care il face imbatabil pe segmentul sau, acolo unde se bate cu Citroen C4 Picasso, Peugeot 5008 ori Renault Grand Scenic. Daca cereti mai mult, cea mai mare Dacie va ofera, pe langa motoarele mai performante, ca dieselul 1,5 de 105 cai, si cateva surprize. Lungimea Daciei Lodgy va fi de 4,50 metri, cu doar 6 centimetri mai mica decat a Renault Grand Scenic, model cu care va concura pe unele piete. Lodgy va fi disponibila tot in 5 sau 7 locuri, dar, spre deosebire de Grand Scenic, va fi mai putin luxoasa. De exemplu, in spate sunt doar doua banchete si nu locuri independente si inca nu este clar daca banchetele vor fi culisante. Acestea vor fi insa cu siguranta rabatabile (2/3-1/3) si demontabile. Portierele spate vor fi clasice si va exista si o versiune cu portiere culisante pentru varianta utilitara.

Lodgy va fi mai mare decat un Logan MCV, propunand sapte locuri spatioase. In versiunea cu cinci locuri, portbagajul va oferi un volum record de incarcare: 700 de litri, potrivit estimarilor Auto Plus.

Motorizarea este clasica. In varianta benzina, Lodgy va fi motorizata de propulsoarele 1.6 MPI de 85 de cai si 1,6 litri 16 V de 105 cai. Amatorii de motoare diesel vor avea la dispozitie binecunoscutul motor 1,5 dCi, de 75, 90 sau 105 cai putere.

×
Subiecte în articol: salonul auto de la geneva lodgy monovolum