x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Lotus Exige Scura, "fantoma neagră" din Tokio

Lotus Exige Scura, "fantoma neagră" din Tokio

20 Oct 2009   •   00:00
Lotus Exige Scura, "fantoma neagră" din Tokio

Lotus a prezentat cea mai nouă creaţie a sa, Exige Scura, care urmează a fi dezvelită oficial la Salonul Auto de la Tokyo. "Exige Scura este un vehicul care-ţi taie răsuflarea, ce oferă o experienţă alimentată de adrenalină, şi care nu poate trece neobservată pe şosea", a declarat Luke Bennett, director la Lotus Cars.

"Scura" înseamnă "întunecat" în italiană, iar motivul pentru care maşina a fost denumită în acest fel este destul de clar, având în vedere vopseaua utilizată: "Phantom black" (negru fantomă, n.r.). Din această cauză, automobilul sport aduce cu un avion de vânătoare invizibil, iar modelul destinat pieţei din Japonia se va numi Exige Stealth.

Potrivit www.worldcarfans.com, citat de antena3.ro, Lotus Exige Scura va fi produs într-un număr limitat, de doar 35 de unităţi.

La exterior au fost folosite componente uşoare, din fibră de carbon. Interiorul este de asemenea "pregătit de atac", având în vedere designul şi că au fost alese aceleaşi materialele care dau un aspect vizual aparte.

Propulsia este asigurată de un motor turbo supraalimentat de 1.8 litri, care dezvoltă 191kW (260cp) şi 236Nm (174 lb-ft), la 6.000rpm. Puterea este transmisă către roţile din spate prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu 6 trepte. Printre sistemele întâlnite la această maşină se numără Lotus Launch Control şi Lotus Traction Control, utilizate şi la curse pentru Exige GT3. Automobilul accelerează de la 0 la 100 în 4,1 secunde iar viteza maximă este de 245 km/h. Exige Scura consumă 8,5 litri la o sută de kilometri şi emite 199gr de CO2.

Comenzile pentru noul Lotus încep din 21 octombrie pentru Europa, Coreea de sud, Australia, Africa de Sud, Thailanda, Taiwan, Hong Kong, Singapore, Noua Zeelandă, Indonezia şi Malaezia. Preţul european al maşinii sport este de 50.420 de euro. (V.A.)

×
Subiecte în articol: auto lotus exige scura