x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Lumea copiilot - Intrebari pentru presedinte

Lumea copiilot - Intrebari pentru presedinte

de Roxana Ioana Ancuta    |    29 Oct 2006   •   00:00
Lumea copiilot  -  Intrebari pentru presedinte

Au venit in vizita la noi in redactie cativa elevi din comuna braileana Surdila Greci. Unii vor sa devina ziaristi, asa ca i-au transmis lui Traian Basescu, prin intermediul nostru, cateva intrebari.

Copiii din comuna Surdila Greci (judetul Braila) traiesc asa cum, poate, traiesc multi oameni simpli de la tara. Au si ei visuri, planuri, dorinte, dar, peste toate astea, au o modestie curata, calitate pe care nici macar nu isi dau seama ca o poseda. Si mai au marinimia pe care au aratat-o lumii atunci cand ea, "lumea", a avut nevoie de ajutor.

SUFLETISTI. Copiii din Surdila Greci au strans bani pentru victimele devastatorului tsunami. Asa au vrut ei, iar actiunea de colectare a unor fonduri de intrajutorare s-a numit "Sa-i ajutam sa zambeasca pe copiii din Asia". Au strans aproape doua milioane si jumatate de lei vechi. Pentru unii, o suma ca asta nu e nimic altceva decat un maruntis, pentru altii este aproape o avere daca stai sa te gandesti ce mult conteaza o punga cu pufuleti sau o eugenie la desert. Si n-a fost prima lor actiune de genul asta. Au adunat banuti si pentru sinistratii inundatiilor sau pentru alti copii din comuna, napastuiti. "Braileni de nota 10" scrie pe diploma pe care au primit-o din partea Ministerului Educatiei.

CONCISI. Zilele trecute au venit la Bucuresti, in vizita la noi, la redactie. Au "scos" in luna iunie revista scolii, Orizonturi, editata in cadrul subproiectului "Viitorul Scolii - Viitorul Comunitatii".

LA PRIMA VEDERE. Au vazut, au intrebat, au luat notite si au decis ca le place meseria de jurnalist

"Mai copii, daca v-ati intalni cu presedintele Traian Basescu, ce ati vrea sa stiti de la el, ca viitori jurnalisti?" Au notat toti. Fiecare pe foaia lui de hartie. Asa ca, domnule presedinte, daca sunteti curios sa stiti ce vor niste copii sa afle de la dumneavoastra, cititi-le intrebarile... "De ce credeti ca v-au ales cetatenii presedinte?", "Cum este sa fiti cel mai puternic om din tara?", "Va este greu sa luati decizii dificile?", "Munca de presedinte este usoara?", "Cand vom intra in UE, viata oamenilor de la sat se va imbunatati?", "Cand vom intra in UE, se vor moderniza scolile si vor fi dotate cu aparatura mai performanta?", "Cum este la carma tarii?", "Ce planuri aveti pentru Romania la ora actuala?", "Credeti ca o sa mai fiti presedinte in cel de-al doilea mandat de alegere?", "Cum va simtiti atunci cand oferiti un autograf, in calitate de presedinte?", "O sa traim mai bine in UE?", "De ce ati ales meseria asta?", "Credeti ca sunteti un presedinte bun?", "Va place sa fiti presedinte?", "Care este sportul dumneavoastra preferat?", "In 2007, elevii din clasa a X-a vor mai fi nevoiti sa cumpere manuale?"...
×
Subiecte în articol: presedinte lumea copiilor