x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Mai aproape de internet

Mai aproape de internet

de Alexandru Radescu    |    08 Aug 2009   •   00:00
Mai aproape de internet

UNITATEA CENTRALĂ ÎN MONITOR, MAI PUŢINE CABLURI
În lipsa cablurilor complicate, sistemul nScreen i221 (network Screen sau navigation Screen) permite navigarea pe internet doar prin conectare la priză, pornire si accesare a internetului, graţie interfeţei facile. Modelul încorporează într-un singur produs un computer şi un ecran wide fullHD (format 16:9). Vine cu un procezor Sempron la 1,5 GHz, 1 GB RAM şi HDD 160 GB.

RAMĂ ŞI LUPĂ

Monitorul de 21.5 inci al modelului nScreen i221 poate funcţiona şi ca o ramă foto digitală, iar funcţia de lupă virtuală uşurează cititul pe ecran pentru cei în vârstă. Un buton de dimensiuni generoase, situat în partea de jos a computerului funcţionează drept buton de pornire/oprire, dar şi ca buton de control al volumului, similar unui televizor.

VoIP
Utilizatorii primesc şi un telefon USB ce poate fi folosit împreună cu o cameră web de 1.3 MP integrată, ca un serviciu de videotelefonie - VoIP (Voice over Internet Protocol), pentru chat video cu familia şi prietenii, mai eficient şi cu un cost mai redus.

BenQ nScreen i221 este disponibil în România din luna august, la preţul de 2.200 RON.

Eco

BenQ nScreen i221 foloseşte în loc de patru lămpi pentru iluminarea ecranului, doar două, utilizând cu 80% mai puţină energie decât un sistem desktop tradiţional, cu un consum de 30W.

5115-98911-itartmic.jpg

FAŢĂ ÎN FAŢĂ, DAR DESPĂRŢITI DE MĂRI ŞI ŢĂRI

Noul Logitech Webcam Pro 9000 foloseşte optica Zeiss cu autofocus. Un senzor HD înregistrează filme la 720p, cu imagine asemănătoare celei din realitate. Camera web poate capta imagini la o rezoluţie de până la 8MP (cu ajutorul software-ului). Tehnologia RightLight 2 ajustează intensitatea luminii pentru crearea unor imagini mai bune în condiţii slabe de iluminare. Cu Video Effects poţi personaliza conversaţia prin alegerea unuia dintre cele câteva sute de avatare, accesorii pentru feţe şi măşti ce imită expresii şi mişcări.

Webcam-ul Pro 900 (disponibil din august la preţ de 110 euro) este compatibil cu soft-ul Vid, conceput special pentru apelarea video. Poate fi descărcat gratuit de pe site-ul producătorului de periferice şi activează automat când conectezi camera web Logitech.

×