x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Mai multe afine

Mai multe afine

29 Aug 2007   •   00:00

De cănd afinele au fost considerate de specialiştii englezi "super-alimente", cererea lor pe piaţă a crescut foarte mult. Aşa se face că supermarketurile şi magazinele trebuie să-şi asigure stocuri, vănzările inregistrate fiind de patru ori mai mari decăt in anul precedent.

Fermierii englezi au cel mai mult de profitat in urma acestei afaceri "sănătoase". Unii dintre ei au renunţat la culturile tradiţionale şi se ocupă numai de cultivarea afinelor. John Boyd, fermier din Hampshire, se aşteaptă ca prima recoltă de afine din acest an să fie de nici mai mult, nici mai puţin de… 15 tone. (S.C.)

Restaurante noi

Dacă aveţi de gănd să vizitaţi capitala Marii Britanii, Londra, nu mai staţi pe gănduri. Conform ghidului restaurantelor, anul trecut s-au deschis 158 de restaurante noi şi doar 89 au fost inchise. Numărul mare de restaurante inaugurate a bătut recordul inregistrat in 2005, atunci cănd londonezii au putut să savureze preparate tradiţionale şi internaţionale la cele 142 de restaurante nou deschise. Peter Harden, autorul acestui ghid, a afirmat că aceasta este, de fapt, "epoca de aur a restaurantelor londoneze". (S.C.)

×
Subiecte în articol: food world