x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Mazda preia sub licenţă tehnologia hibrid de la Toyota Prius

Mazda preia sub licenţă tehnologia hibrid de la Toyota Prius

de Dragos Stoica    |    30 Mar 2010   •   00:00

Toyota Motor Corporation şi Mazda Motor Corporation au încheiat un acord pentru furnizarea sub licenţă a tehnologiei hibrid, folosită pe modelul Toyota Prius. În baza acestei înţelegeri, Mazda intenţionează să combine sistemul hibrid cu motoarele de generaţie viitoare SKY (care vor apărea după 2011) şi să producă în Japonia un vehicul hibrid. Obiectivul Mazda este să înceapă până în 2013 comercializarea unui automobil hibrid pe piaţa niponă.

Poziţionând preocuparea pentru problemele de mediu ca o prioritate a managementului, Toyota a început în 1997 comercializarea modelului Prius, primul automobil hibrid din lume cu producţie de masă. De atunci, peste 2,3 milioane de automobile hibrid TMC au fost livrate clienţilor din peste 70 de ţări şi regiuni.

Obiectivul Mazda este de a scădea până în 2015 consumul mediu de combustibil al autovehiculelor cu 30% faţă de nivelul din 2008. Pentru a oferi clienţilor săi plăcerea condusului alături de performanţe remarcabile de mediu şi de siguranţă, Mazda implementează strategia de producţie pe segmente - Building Block Strategy.

Prin această strategie, Mazda va îmbunătăţi şi mai mult elemente de bază ale vehiculelor sale - inclusiv motoarele, transmisiile şi reducerea greutăţii - iar apoi, progresiv, să adauge componente electrice precum sistemul start-stop, frânarea regenerativă şi sisteme hibride.

×
Subiecte în articol: redactie