x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    21 Mai 2008   •   00:00


Mihaela Pascu, Brăila: Pentru a prepara ceapă umplută cu orez aveţi nevoie de: 8 cepe mari, o cană de ulei, o cană de suc de roşii, o jumătate de cană de orez, sare, piper, verdeaţă.

Preparare: Curăţaţi cepele şi le tăiaţi partea cu rădăcina, fără să stricaţi bulbul. Pe la codiţă scoateţi miezul cu un cuţit, lăsînd doar trei straturi. Ce aţi scos tocaţi şi prăjiţi împreună cu ore­zul, în jumătate din cantitatea de ulei. Adăugaţi o cană de apă şi lăsaţi orezul să se umfle puţin. Dregeţi de sare, piper şi adăugaţi verdeaţa. Umpleţi cepele cu acest amestec, aranjaţi-le într-un vas uns cu ulei, tur­naţi deasu­pra sucul de roşii, stropiţi cu restul de ulei şi daţi la cuptor, la foc potrivit, 20 minute. Dacă a scăzut mult adăugaţi puţină apă şi mai lăsaţi cinci minute.

Sorina Modrea, Bucureşti: Pentru borşul de hribi trebuie să aveţi: 100 g hribi uscaţi, o jumătate de cană de zarzavat de ciorbă, o jumătate de cană de ulei, două linguri de făină, un litru de borş, o ceapă, sare şi leuştean.

Preparare: Puneţi ciupercile la înmuiat de cu seară. Într-un litru de apă lăsaţi la fiert hribii şi zarzavatul de ciorbă. Tăiaţi mărunt ceapa şi o rumeniţi, adăugaţi făina şi stingeţi cu o cană de apă, apoi turnaţi peste hribii fierţi şi amestecaţi bine, daţi două clocote şi adăugaţi borşul, dregeţi de sare, mai fierbeţi puţin, opriţi focul şi puneţi leuşteanul.

Viorica Ciulei, Bucureşti. ­Ingredientele pentru salata de ţelină sînt: o ţelină, un măr, zeamă de lămîie, sare, piper, ulei.

Preparare: Curăţaţi şi radeţi ţelina şi mărul, amestecaţi cu sare şi daţi la fri­gider o oră. Bateţi uleiul cu zeama de lă­mîie, turnaţi peste ţelină şi serviţi.

×
Subiecte în articol: cana agenda