x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

18 Iun 2008   •   00:00

Pentru piersici în sirop aveţi nevoie de: o cană de zahăr, o cană de apă, zeama de la o lămîie, zahăr vanilinat, un kg piersici, frişcă.
Preparare: Se fierb zahărul cu apa şi vanilia. Piersicile spălate şi tăiate în două se fierb 3-4 minute în sirop, apoi se scot într-un castron. Siropul rămas se fierbe pînă se mai leagă, se pune zeamă de lămîie cît să fie acrişor şi se toarnă peste piersici. Se dă la rece şi se serveşte în cupe cu frişcă, ornate după plac.



Florentina Manea, Alexandria.
Pentru piersici în sirop aveţi nevoie de: o cană de zahăr, o cană de apă, zeama de la o lămîie, zahăr vanilinat, un kg piersici, frişcă.

Preparare: Se fierb zahărul cu apa şi vanilia. Piersicile spălate şi tăiate în două se fierb 3-4 minute în sirop, apoi se scot într-un castron. Siropul rămas se fierbe pînă se mai leagă, se pune zeamă de lămîie cît să fie acrişor şi se toarnă peste piersici. Se dă la rece şi se serveşte în cupe cu frişcă, ornate după plac.

Carmen Alexandrescu, Bucureşti.
Îngheţata dietetică de piersici se obţine din: un kg piersici foarte coapte, 100 g zahăr, un pahar de apă, zahăr vanilinat.

Preparare: Curăţaţi de sîmburi şi coajă piersicile şi treceţi-le prin sită, apoi fierbeţi-le într-un sirop de zahăr şi apă. Obţineţi o pastă, puneţi vanilina şi daţi la frigider în cupe. Nu lăsaţi să se facă prea tare. Aceeaşi compoziţie poate fi folosită şi ca băutură răcoritoare dacă-i adăugaţi apă minerală. La un pahar se pune o lingură de îngheţată la care se adaugă apă minerală la temperatura camerei. Amestecaţi pînă la omogenizare şi serviţi.

Florica Pavelescu, Ploieşti.
Puteţi obţine pastă de peşte din următoarele ingrediente: un macrou afumat, 100 g măsline negre, o ceapă potrivită, zeamă de lămîie, un cartof fiert, maioneză groasă după gust şi sare.

Preparare: Curăţaţi macroul de piele şi oase, scoateţi sîmburii de la măsline şi tocaţi-le mărunt, taiaţi fin ceapa. Mixaţi macroul, cartoful şi ceapa. Amestecaţi cu măslinele, zeama de lămîie, sarea şi maioneza după gust. Serviţi pe frunze la salată verde. (V.B.)

“Atunci cînd soseşte timpul cinei poţi să-ţi dai seama de caracterul unui om.”

Mark Twain

×
Subiecte în articol: agenda