x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    16 Iul 2008   •   00:00

Negresa cu mere • Prăjitura din tăiţei • Trufe

"Fireşte, nimic nu e perfect pe lume. Iată de ce întîlnim la fiecare pas prăpastia între o mîncare gustoasă şi un sfat medical salvator. Concluzia ar trebui să fie dezolantă: «Nu trăieşte bine decît cine mănîncă rău»"
Anton Bacalbaşa

 
Iuliana Firea, Suceava

Negresa cu mere dorită se obţine din ingrediente: blatul: 3 căni de mere rase, două căni de făină, 10 pastile zaharină, 3 ouă, o linguriţă şi jumătate de bicarbonat, nuci tăiate solzi, mirodenii; crema:3 linguri de cacao, 10 pastile zaharină, 3 linguri de apă, 125 g margarină, esenţă de rom.
Preparare: Blat: componentele se amestecă şi se toarnă într-o tavă unsă, tapetată cu făină. Se dă la cuptor pînă se rumeneşte uşor; crema: ingredientele se amestecă într-o cratiţă, la foc potrivit, pînă se obţine o pastă ca o smîntînă. Crema călduţă se toarnă peste blatul cald în tavă. Se taie şi se scoate a doua zi.

 
Andreea Stoian, Bucureşti
Pentru prăjitura din tăiţei aveţi nevoie de: 300 g fidea, 250 g nuci măcinate, 3 ouă, 5 linguri de dulceaţă, o linguriţă de praf de scorţişoară, unt, două linguri de zahăr, sare.
Preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu sare şi se scurg. Ouăle se bat, se amestecă uşor cu nucile, dulceaţa, scorţişoara, zahărul, un praf de sare şi se adaugă tăiţeii. Într-o formă rotundă unsă cu unt se presară pesmet şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptor la foc potrivit pînă prinde o crustă.

 
Viviana Matei, Bucureşti
Trufele se obţin din: 200 g unt, o cană de zahăr pudră, un gălbenuş, 3 linguriţe de cacao, fructe confiate tocate, ciocolată rasă, cacao, esenţă de rom, sare.
Preparare: Se freacă untul cu zahărul, gălbenuşul, cacaua, esenţa de rom, fructele tocate şi un praf de sare. Dregeţi de dulce. Daţi la rece 10 minute, apoi confecţionaţi bulgăraşi mici pe care-i tăvăliţi prin cacao şi ciocolată rasă. Păstraţi la rece. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda