x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    03 Dec 2008   •   00:00

Daniela Petrescu, Ploieşti. Florentinele se obţin din următoarele ingrediente: 3 linguri de zahăr pudră, 3 linguri de nuci tăiate mărunt, 50 ml frişcă lichidă, 50 g unt, o lingur&am



Daniela Petrescu, Ploieşti. Florentinele se obţin din următoarele ingrediente: 3 linguri de zahăr pudră, 3 linguri de nuci tăiate mărunt, 50 ml frişcă lichidă, 50 g unt, o lingură plină de făină, vanilie, jeleuri sau fructe confiate.
Preparare: Puneţi pe foc o placă metalică şi apoi un vas în care aţi turnat toate ingredientele, mai puţin vanilia şi jeleurile. Amestecaţi mereu şi, după 3-4 clocote, lăsaţi să se răcească. În compoziţia rece se amestecă uşor jeleurile şi, din pasta obţinută, montaţi, cu linguriţa, moviliţe pe care le decoraţi cu furculiţa, într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Coaceţi la foc potrivit.

Mariana Vladimir, Buzău. Pentru budincă din fulgi de ovăz aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o cană de fulgi de ovăz, 5 linguri de zahăr, 5 linguri de nuci măcinate, 300 g mere rase, esenţă de rom.
Preparare: Puneţi într-un vas fulgii de ovăz peste care turnaţi apă, cât să-i acoperiţi şi lăsaţi-i 4 ore. Când s-au hidratat, amestecaţi cu zahărul, nuca, merele rase şi esenţa. Montaţi în castronaşe şi ornaţi cu frişcă şi topping de ciocolată.

Andreea Tudorache, Bucureşti. Pentru aluat fraged cu cartofi aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 300 g făină, un vârf de cuţit de amoniac, 250 g cartofi fierţi, 50 g unt, un ou, sare.
Preparare: Fierbeţi cartofii în coajă, îi curăţaţi şi uscaţi. Amestecaţi bine amoniacul în făină. Puneţi făina pe o planşetă şi împrăştiaţi în jurul ei cartofii daţi pe răzătoare, în centru puneţi oul şi un praf de sare. Amestecaţi bine şi pregătiţi imediat plăcinţele cu brânză, carne, varză, legume, precum şi biscuiţi, batoane, coapte sau prăjite. (V.B.)

"Se găsesc mulţi tovarăşi de mâncare şi de băutură, dar prea puţini pentru o treabă serioasă"
Sf. Mc. Teognis

×
Subiecte în articol: agenda