x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    11 Mar 2009   •   00:00

Moto: "Să nu schimbi băuturile în timpul mesei este o erezie: limba devine sătulă şi, după al treilea pahar din aceeaşi băutură, percepe senzaţii obtuze"(Brillat-Savarin)



Cristina Ionescu, Bucureşti. Pentru budinca de nuci aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 300 g miezuri de nucă, 80 g zahăr, 4 ouă, 60 g unt, 60 g făină, 250 ml lapte, vanilie, şodou de ciocolată, zahăr pudră. Preparare: separaţi miezurile de nucă: 250 g zdrobiţi uşor şi opăriţi în laptele clocotit, 50 g păstraţi neopărite, pe care le prăjiţi uşor şi le curăţaţi cât mai bine de coajă, apoi le pisaţi. Frecaţi untul cu zahărul, cu gălbenuşurile, pe rând, vanilia, făina şi nucile opărite amestecând mereu. Adăugaţi albuşurile bătute spumă. Turnaţi compoziţia într-un vas pe care-l acoperiţi cu un capac şi apoi îl aşezaţi pe un vas cu apă clocotită. Fierbeţi 30 de minute şi adăugaţi nucile neopărite. Se serveşte cald, cu şodou de ciocolată.  

Alicia Dobrescu, Piteşti. Pentru pilaf de spanac cu ciuperci aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 200 g ciuperci, o ceapă, 500 g spanac, o ceaşcă orez, ulei, sare, piper. Preparare: se toacă ceapa, se căleşte şi se adaugă orezul spălat, apoi se stinge cu o cană de apă. Spanacul se curăţă, se opăreşte şi se toacă. Ciupercile se curăţă, se taie felii şi se înăbuşă în ulei, cu sare şi piper. Într-un vas se pun toate ingredientele, se potrivesc de sare, se mai adaugă o cană cu apă şi se dă la cuptor până scade.

Cristina Ionescu, Câmpina. Salata de ciuperci cu legume se prepară din ingredientele următoare: două roşii, 4 cartofi, o ceapă mare, 500 g ciuperci, o legătură de mărar, ulei, oţet, sare, piper. Preparare: se curăţă ciupercile şi se fierb 20 minute. Se răcesc şi se taie felii. Se fierb cartofii în coajă şi se undesc în apă rece, se curăţă de coajă, apoi se taie cubuleţe, se adaugă ceapa tăiată solzişori, ciupercile şi un sos din oţet, ulei, puţină zeamă de la ciuperci, mărar, sare şi piper. Se amestecă totul într-o salatieră şi se ornează cu felii de roşii.

×
Subiecte în articol: agenda