x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    03 Sep 2009   •   00:00

Mănânci prea mult, vei tremura ca un peşte; mănânci mai puţin, vei sări ca o gazelă. Proverb afgan



CRISTINA DUMITRESCU, BRĂNEŞTI. Pentru cartofi cu sos de roşii aveţi nevoie de următoarele ingrediente: un kg cartofi, 4 cepe, 4 căţei de usturoi, un kg de roşii, sare, piper, mărar verde. Preparare: Spălaţi cartofii şi puneţi-i la fiert în coajă, cu o linguriţă de sare. Tocaţi două cepe şi căliţi-le în puţin ulei. Când s-au fiert îi undiţi în apă rece, îi curăţaţi, îi tăiaţi felii sau cubuleţe, îi puneţi peste ceapa călită, săraţi şi piperaţi, apoi îi montaţi într-un castron. Într-un vas puneţi la fiert roşiile cu puţină apă. Strecuraţi pasta. Tocaţi două cepe, le căliţi în ulei, puneţi usturoiul zdrobit şi pasta de roşii. Dregeţi de sare şi piper, apoi turnaţi peste cartofi şi presăraţi mărar tocat. După gust, pasta de roşii poate fi îndulcită cu o linguriţă de zahăr.  

IULIA MARINESCU, PLOIEŞTI. Pentru a prepara o tocană ca la Odobeşti, aveţi nevoie de următoare ingrediente: 6 cepe mari, 500 g carne de porc, 4 linguri bulion, 4 linguri ulei (sau două de untură), 4 căţei de usturoi, mărar şi pătrunjel verde, piper şi sare. Preparare: Tăiaţi carnea cubuleţe. Tăiaţi ceapa fideluţă şi o puneţi în grăsime la înăbuşit. Când se înmoaie puţin ceapa adăugaţi bulionul, piperul, sarea, usturoiul tocat şi carnea. Turnaţi apă fierbinte până acoperiţi toată compoziţia, daţi un clocot şi puneţi la cuptor, la foc potrivit, până când scade sosul şi s-a fiert bine carnea. Serviţi cu mămăligă.

×
Subiecte în articol: agenda