x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

17 Sep 2009   •   00:00

"Nici o boală nu-i mai mare ca boala nesaţului." proverb românesc



CRISTINA DOBRIŞEL, PLOIEŞTI. Pentru un drob de toamnă aveţi nevoie de următoarele ingrediente:  3 cutii de pate (mici), 3 ouă, 4 ouă fierte, 2 ceşti (de cafea) cu orez, o ceapă, un morcov, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, sare, piper, ulei pentru prăjit. Preparare: radeţi morcovul fin, tăiaţi ceapa mărunt, spălaţi şi fierbeţi orezul cu un praf de sare, apoi limpeziţi-l în apă rece. Înăbuşiţi ceapa şi morcovul la foc mic. Într-un vas, amestecaţi pateul cu ouăle, adăugaţi ceapa cu morcovul, mărarul şi pătrunjelul (fin tocate) şi orezul. Omogenizaţi, dregeţi de sare şi piper. Ungeţi cu ulei şi tapetaţi cu făină două forme de chec. Puneţi compoziţie în formă, până la jumătate, montaţi în mijloc două ouă fierte. La fel şi cu cealaltă formă şi daţi la copt 45 de min.  

LILIANA BOGDAN, BUCUREŞTI. Pentru borş de gulie aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 4 gulii, 2 morcovi, 2 rădăcini pătrunjel, 2 cepe, 5 roşii (2 linguri pastă de roşii), 2 ardei graşi, un cartof, o legătură de leuştean, una de pătrunjel, sare, 500 ml. borş. Preparare: Curăţaţi legumele. Daţi prin răzătoare morcovul şi pătrunjelul, tocaţi mărunt ceapa şi puneţi-le într-un vas, cu 3 linguri de ulei şi un praf de sare la înăbuşit, adăugaţi 2 litri de apă fiartă, cartoful tăiat cuburi şi guliile rase. Fierbeţi-le 15 minute, apoi adăugaţi roşiile tocate şi ardeii tăiaţi cubuleţe. Adăugaţi apă fierbinte dacă a scăzut. Fierbeţi separat borşul. Când roşiile au fiert, adăugaţi borş, după gust, verdeaţa tocată şi dregeţi de sare.

×
Subiecte în articol: agenda