x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    12 Noi 2009   •   00:00

• Cremă acrişoară de cartofi • Supa de roşii cu orez • Borşul de mere



Luminiţa Popescu, Ploieşti. Pentru cremă acrişoară de cartofi aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg cartofi, o ceapă, sare şi piper, 0,5 l borş proaspăt, pătrunjel. Preparare: Curăţaţi cartofii şi puneţi-i la fiert în apă cât să-i acopere. Daţi prin strecurătoare zeama şi cartofii fierţi, pasându-i bine, daţi iar la foc şi amestecaţi des. Fierbeţi separat borşul împreună cu o ceapă. După câteva clocote, scoateţi ceapa şi adăugaţi în crema de cartofi borşul. Daţi la foc potrivit, dregeţi de sare, piper şi când este potrivit de consistentă opriţi focul. Presăraţi verdeaţă.

Magdalena Voicu, Piteşti. Supa de roşii cu orez se obţine din următoarele ingrediente: 1 l zeamă de legume, un pahar de vin, o lingură de orez, 2 căţei de usturoi, o ceapă, cimbru, sare, pătrunjel, 6-7 roşii din conservă şi ulei.
Preparare: Pentru zeama de legume fierbeţi un litru de apă în care aţi pus o lingură de Vegeta. Tocaţi ceapa şi puneţi-o la călit în puţin ulei, adăugaţi şi usturoiul tocat, pentru două minute. Pasaţi roşiile şi turnaţi-le peste ceapă împreună cu vinul. Amestecaţi mereu până dă un clocot şi puneţi zeama de legume. Presăraţi puţin cimbru uscat, o parte din pătrunjelul verde şi orezul. Lăsaţi până fierbe orezul şi dregeţi de sare şi piper. Presăraţi restul de verdeaţă.

Iulia Solca, Beiuş. Borşul de mere se prepară din ingredientele următoare: 6 mere mari, o ceapă, 0,5l borş proaspăt, o lingură pastă de roşii, verdeaţă, ulei. Preparare: Curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe merele. Tocaţi mărunt ceapa şi căliţi-o în puţin ulei, adăugaţi merele, pasta de roşii şi doi litri de apă fierbinte. Fierbeţi borşul. Când merele s-au înmuiat adăugaţi borşul fierbinte, dregeţi de sare şi presăraţi verdeaţă.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda