x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    19 Noi 2009   •   00:00

"Faţa de masă pusă termină certurile." Proverb evreiesc



CLAUDIA SOFRONIE, SUCEAVA. Pentru tarte din ghebe uscate aveţi nevoie de următoarele ingrediente pentru aluat: 400 g făină, 200 g unt, două ouă, două linguriţe oţet, un praf de sare. Pentru umplutură: 400 g ghebe (hidratate 24 de ore, în cazul dvs.), două cepe mari, verdeaţă tocată, piper şi sare. Preparare: Amestecaţi făina, untul tăiat bucăţele, ouăle, oţetul şi un praf de sare. Frământaţi şi lăsaţi la odihnit. Tăiaţi solzişori ceapa şi, împreună cu ciupercile scurse şi tăiate mărunt, o puneţi la călit, cu puţină sare. Când ciupercile sunt moi, luaţi de pe foc, adăugaţi verdeaţă, dregeţi de sare şi piper. Din aluat faceţi bucăţele egale şi formaţi blaturi rotunde, mari cât să tapetaţi şi în sus, pe pereţii formelor de tarte. În cazul în care există numai o formă mare, procedaţi la fel, dar cu blatul cât forma. Înţepaţi cu o furculiţă blatul de pe fundul formei, montaţi câteva boabe de fasole şi daţi la cuptorul deja încins, la foc potrivit. Când s-au copt, îndepărtaţi boabele de fasole. Umpleţi formele cu compoziţia de ciuperci şi daţi la cuptor pentru 15 minute.

MIHAELA CRISTEA, PITEŞTI.
Pentru macaroane cu ciuperci aveţi nevoie de ingredientele următoare: 300 g macaroane, două cutii ciuperci, 100 g unt, trei căţei de usturoi, două linguri ulei, un pahar de vin, pătrunjel tocat şi sare. Preparare: Scurgeţi ciupercile şi puneţi-le la foc în ulei cu usturoiul pisat şi lăsaţi să scadă puţin, turnaţi vinul şi mai clocotiţi 10 minute. Fierbeţi macaroanele în apa în care aţi pus puţină sare şi un strop de ulei. După ce s-au fiert, scurgeţi-le, montaţi-le într-un vas adânc, adăugaţi untul şi sosul cu ciuperci.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda