x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    21 Ian 2010   •   00:00

"Câte bordeie, atâtea obiceie." proverb românesc



CARMEN VLĂDOIANU, CRAIOVA. Pentru prăjitura descrisă vă oferim următoarele ingrediente: pentru blat - 6 ouă, 6 linguri făină, 6 linguri zahăr, 2 linguri cacao, un plic praf de copt, zahăr vanilinat, sare. Pentru sirop - o cană cu apă, o jumătate pahar de zahăr, zeama de lămâie. Pentru crema de cacao: - un ou, o cană lapte, 100 g unt, 2 linguri făină, 2 linguri zahăr, 2 linguri cacao, 2 fiole esenţă de rom. Pentru crema cu nucă: - 100 g unt, o cană lapte, 150 nuci măcinate, 2 linguri zahăr, 100 g stafide, o fiolă esenţă de rom, o lingură făină, 3 bucăţi rahat tăiat cubuleţe. Pentru ornat: - frişcă sau nucă pisată, zahăr pudră. Preparare. Blat: Bateţi albuşurile spumă, adăugaţi zahărul, un praf de sare, încorporaţi gălbenuşurile pe rând, adăugaţi făina treptat cu zahărul vanilat şi praful de copt. Împărţiţi cantitatea în două. Într-una adăugaţi cacao şi omogenizaţi bine. Puneţi la copt în tăvi unse şi tapetate cu făină, în cuptor încins, la foc potrivit, 25 minute. Crema cu cacao: Frecaţi zahărul cu ouă şi adăugaţi toate ingredientele. Daţi la foc mic amestecând mereu până se îngroaşă şi lăsaţi la răcit. Crema de nucă: Frecaţi untul cu zahărul şi adăugaţi făina şi laptele. Puneţi pe foc mic, până se îngroaşă puţin, adăugaţi nuca, stafidele şi lăsaţi la îngroşat, adăugaţi romul, daţi la rece şi apoi presăraţi bucăţelele de rahat. Siropul: Fierbeţi apa cu zahărul, daţi la răcit şi când este călduţă adăugaţi zeamă de lămâie după gust. Montare: Peste blatul cu cacao puneţi crema de nucă, apoi acoperiţi cu blatul alb stropit cu sirop acrişor. Puneţi apoi crema de cacao. Presăraţi nucă pisată şi pudraţi cu zahăr sau ornaţi cu frişcă.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda