x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    25 Feb 2010   •   00:00

"O exagerare sau puţină mâncare şi băutură strică sănătatea, pe când o măsură potrivită o întăreşte şi o păstrează" - Aristotel

Cornelia Popescu, Bucureşti. Pentru feliile cu cod sau macrou proaspăt aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 4 bucăţi file de cod (macrou), felii de pâine, câte două de persoană, două ouă, 5 căţei de usturoi, 200 g iaurt (sau smântână), o lămâie, o legătură mărar şi una de pătrunjel, un morcov, 100 g măsline, vegeta, sare, piper şi puţin sos roşu (bulion subţiat).
Preparare: Ungeţi tava cu ulei. Bateţi ouăle cu un praf de vegeta, treceţi repede feliile de pâine prin ou şi montaţi-le în tavă. Fierbeţi sau prăjiţi peştele, scoateţi-i oasele, scurgeţi-l şi montaţi bucăţi pe fiecare felie de pâine. Preparaţi un mujdei concentrat din usturoi. Peste peşte ungeţi cu usturoi, puneţi o linguriţă de iaurt (smântână) pe fiecare bucată de peşte, apoi puţină zeamă de lămâie (după gust) şi daţi la cuptorul încins, dar la foc potrivit. Radeţi prin răzătoarea mică morcovul, tocaţi fin verdeaţa şi feliaţi în lung măslinele. După 15 minute, scoateţi tava şi presăraţi fin morcov, apoi puţină verdeaţă şi feliuţe de măsline, apoi piperaţi. Ornaţi cât mai atrăgător. Mai daţi la cuptor 5 minute, apoi scoateţi şi împrăştiaţi mici stropi de sos roşu. Serviţi calde sau reci la o ţuică tare sau un vin alb.

Rodica Ungureanu, Codlea. Pentru foile de tort "Ileana" vă oferim o cremă delicioasă. Ingrediente: 1 kg rahat, o portocală, o lămâie, 150 g unt, un praf de sare.
Preparare: Curăţaţi de coajă lămâia. Daţi prin maşina de tocat rahatul, portocala cu coajă şi lămâia curăţată. Amestecaţi bine. Adăugaţi untul bătut spumă cu un praf de sare şi omogenizaţi. Dacă doriţi ceva mai acrişor adăugaţi zeamă de lămâie. Puneţi crema între foile de tort.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda