x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    13 Mai 2010   •   00:00

● Trufe ● Cremă de ciocolată



Marinela Condurache, Deva
Pentru a prepara trufe aveţi nevoie de următoarele ingrediente: - un pachet unt, 200 g zahăr pudră, un gălbenuş, 3 linguriţe ness sau cacao, bucăţele coajă de portocală în zahăr, stafide şi curmale tăiate mici bucăţele, ciocolată rasă sau cacao, esenţă de rom, un praf de sare. Preparare: Bateţi bine untul cu zahărul pudră, încorporaţi gălbenuşul, apoi nessul, esenţa de rom, coaja de portocală, stafidele, curmalele mărunţite şi un praf de sare. Potriviţi de dulce. Formaţi bulgăraşi mici pe care îi daţi prin ciocolată rasă fin şi cacao.

Daniela Marin-Puşcaş, Piteşti
Pentru o cremă de ciocolată aveţi nevoie de ingredientele: 250 g biscuiţi cu cacao, 50 g ciocolată neagră, o lingură cacao. Pentru sirop: o lingură zahăr, două linguriţe ness, o lingură rom. Pentru cremă: 150 g brânză de vaci (grasă), 150 g smântână, două gălbenuşuri, 60 g zahăr pudră, o linguriţă zahăr vanilinat, o lingură de coniac (vodcă). Preparare: Ţineţi smântâna 15 minute la congelator să se întărească. Preparaţi siropul, diluând o lingură de zahăr şi nessul în 300 ml apă fierbinte, la care adăugaţi romul. Lăsaţi la răcit. Separat, frecaţi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cel vanilinat, la care adăugaţi coniacul (vodca), până când amestecul se albeşte şi îşi dublează volumul. Frecaţi brânza pentru a o aera, apoi adăugaţi treptat în compoziţia de gălbenuşuri şi puneţi smântâna. Însiropaţi biscuiţii de cacao şi tapetaţi cu ei patru castronele. Turnaţi deasupra crema de brânză şi lăsaţi la frigider 12 ore. Serviţi pudrată cu cacao sau cu ciocolată rasă deasupra. (Ornaţi după imaginaţie.)

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda