x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    23 Sep 2010   •   00:00

"Mesele prelungite scurtează viaţa" ● proverb englez



● Cristina Albănaş, Cluj. Un chec rapid şi deosebit este cel cu smântână şi ciocolată. Pentru acesta aveţi nevoie de ur­mă­toarele ingrediente: 200 g cremă de unt, 3 ouă, 150 g zahăr, 250 ml smân­tână pentru frişcă, 50 g ciocolată, 20 g cacao, 150 g făină, 1 pacheţel praf de copt, 2 pacheţele zahăr vanilinat, sa­re. Preparare: Topiţi ciocolata într-un vas şi o lăsaţi să se răcească. Bateţi smântâna până o faceţi frişcă. Separaţi albuşu­rile de gălbenuşuri şi le bateţi spu­mă tare cu un praf de sare. Amestecaţi făina cu cacaua şi praful de copt. Mi­xaţi cre­ma de unt cu zahărul, zahărul vanilinat, adăugaţi, câte unul, gălbenu­şu­rile, ciocolata, făina. Încorporaţi frişca şi albuşu­rile, amestecând uşor. Obţineţi o compoziţie pe care o turnaţi într-o tavă un­să cu unt şi tapetată cu făină, apoi daţi la cuptorul încins, la foc potrivit. În­cer­­caţi dacă este bine copt făcând pro­ba scobitorii. Lăsaţi la răcit în tavă, răs­turnaţi pe un platou şi presăraţi cu za­hăr pudră.


● Dorotheea Calinic, Constanţa.
Pentru a prepara dovlecei muraţi aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 3 dovlecei po­triviţi, piper, sare, ulei, 4 căţei de ustu­roi, o linguriţă zahăr, o lingură de oţet (bal­samic), ardei iute roşu şi o legă­tură de pătrunjel. Preparare: Tăiaţi dovleceii felii sub­ţiri de 5 mm şi îi rumeniţi uşor, pe ambele părţi, în ulei.
Îi puneţi la scurs de ulei, într-o strecură­toare. To­caţi fin pătrunjelul. Pisaţi bine usturoiul şi-l pu­neţi-l într-un castron, pre­săraţi pu­ţină sa­re, zahărul, piper, oţet, feliuţe fi­ne de ardei iute, curăţat de se­minţe, şi un sfert de pahar de apă. Ames­tecaţi bi­ne, ca să se omo­genizeze, şi gustaţi pen­tru a po­tri­vi de sărat şi acru. Montaţi dovleceii pe un platou şi la fiecare rând turnaţi din sos şi presă­raţi pătrunjel. Lă­saţi două ore, ca să se pătrundă de sos şi serviţi.

×
Subiecte în articol: meniuri cu timbru