x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    04 Noi 2010   •   00:00

"Ai pâine şi brânză, mănâncă şi dansează. Fii mulţumit cu ceea ce-ţi oferă viaţa" ● proverb armenesc



● Constantina Prunaru, Giurgiu. Pentru a prepara o salată kişir aveţi nevoie de ur­­mătoarele ingrediente: 2 pahare de grâu pisat foarte mărunt, 3 pahare de apă fiartă, o rodie, 3 legături ceapă ver­de, tă­iată mărunt, 3 legături mărar, to­cat, 3 le­gă­turi pătrunjel, o linguriţă chimen, piper ne­­­gru, un ardei iute uscat şi pisat, 3 linguri de oţet de rodie, o ceş­cu­ţă de ulei de măsline. Preparare: Puneţi apă fiartă peste grâul pisat şi amestecaţi, lăsaţi să tragă toată apa, apoi  adăugaţi restul ingredientelor şi montaţi pe platou peste frunze de salată.

● Mihaela Ivanov, Bucureşti. Pentru o salată de ton aveţi nevoie de următoa­re­le ingrediente: o conservă de ton în ulei, 2 gogoşari, 2 roşii tăiate feliuţe, 2 ouă fierte tăiate cubuleţe, o ceapă toca­tă mărunt, un căţel de ustu­roi tocat mă­runt, 12 măsline negre tocate, o lin­gu­riţă de chimen măcinat (după gust), 8 linguri ulei de măsline, zeama de la o lă­mâ­ie, sa­re şi piper. Preparare: Spălaţi gogo­şarii, îi coaceţi, îi săraţi şi îi lăsaţi aco­pe­riţi într-un vas.   Reci, îi curăţaţi şi îi tăiaţi fâşiuţe, adăugaţi ceapa şi usturo­iul, într-o salatieră, adăugaţi chimenul, sa­re, piper, roşii, ouă, măsline şi ton. Ames­tecaţi zeama de lămâie cu ule­iul de măsline şi turnaţi peste salată.  

● Andreea Popovici, Piteşti. Un aperitiv de­­osebit este taratorul, pentru care aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g cartofi, o legătură mărar, 150 g unt, 1/2 linguriţă piper, 1/2 lămâie, 1 kg mor­­­covi, o ceapă, 500 g iaurt, 5 căţei de usturoi. Preparare: Fierbeţi cartofii în coajă, apoi îi curăţaţi şi adăugaţi 100 g unt, mărarul, piperul, lămâia şi îi pisaţi. Daţi prin răzătoare morcovii şi ceapa, că­liţi-le la foc mic împreună cu restul de unt. Amestecaţi iaurtul cu mărar, usturoi, sare şi puţin ulei de măsline. Pe un platou puneţi piureul de cartofi, deasupra morcovii şi apoi iaurtul. Se ornează cu mărar. (V.B.)

×
Subiecte în articol: meniuri cu timbru