x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Moda toamnă-iarnă 2008

Moda toamnă-iarnă 2008

de Oana Georgescu    |    12 Oct 2008   •   00:00
Moda toamnă-iarnă 2008

VARIAT  •  PENTRU FETIŢE ŞI BĂIEŢI
Fiecare părinte ştie, în principiu, că celor mici le place să fie în pas cu moda. Ba chiar s-ar putea spune că sunt mai atenţi decât adulţii la noile tendinţe. Dar îmbrăcămintea lor trebuie aleasă cu grijă.



VARIAT  •  PENTRU FETIŢE ŞI BĂIEŢI
Fiecare părinte ştie, în principiu, că celor mici le place să fie în pas cu moda. Ba chiar s-ar putea spune că sunt mai atenţi decât adulţii la noile tendinţe. Dar îmbrăcămintea lor trebuie aleasă cu grijă.

Să mergi la shopping cu cel mic este un moment de bucurie şi de joacă până la urmă. Dar nu uitaţi că, oricare ar fi tendinţele modei, hainele trebuie să fie lejere şi să îi permită mişcarea de care are nevoie. Pentru că un copil reprezintă izvor de tinereţe şi energie. Moda toamnă-iarnă 2008 pentru cei mici are şi propuneri îndrăzneţe, dar preferată ar fi linia como-dităţii – adoptată cu succes chiar şi de adulţi în ultimul timp. Atât pentru toamnă, cât şi pentru iarnă se recomandă îmbrăcămintea, care să asigure o încălzire uniformă a corpului.

Ideale. Salopetele cu glugă, mai strânse în jurul taliei, a mânecilor, gleznelor şi gulerului par a fi ideale. O grijă deosebită trebuie acordată acoperirii corpului, mâinilor şi picioarelor. Paltoanele, pardesiele, pe cât se poate, trebuie să fie confecţionate din stofe moi şi, mai ales, uşoare. Specialiştii în domeniu spun că în această perioadă, caracterizată de fluctuaţii ale temperaturii, nu prea este indicată înfofolirea copilului cu haine unele peste altele. Se produce o supraîncălzire, se "măreşte" transpiraţia, lenjeria se umezeşte, iar copilul răceşte. Tot specialiştii în tendinţe subliniază faptul că, chiar şi în moda pentru cei mici s-a terminat cu lucrurile de bază! Acum, hainele reprezintă un mod de exprimare, de aceea sunt atent elaborate, sunt din ce în ce mai mult studiate, accesorizate, ornamentate, fasonate.

Îmbrăcaţi precum vedetele!

În România, de exemplu, magazinele "Z" sunt cele care ţin pasul cu tendinţele internaţionale şi le oferă copiilor de la 0 la 14 ani aproximativ tot ceea ce se poartă. Bineînţeles, haine pe "măsura" vârstei, fără exagerări inutile, deşi copiii apreciază uneori tocmai aceste exagerări (influenţa a ceea ce văd nou în fashion la televizor e clară). Un alt fenomen important care se remarcă la îmbrăcămintea pentru copii este cel de asimilare cu stilul unei vedete. În magazinele "Z" se găsesc 3 colecţii personalizate: a unei cântăreţe, a unui fotbalist, a unei vedete de televiziune. Cum ar fi Lori, Zinedine Zidane, Andreea Esca. Dar, în primul rând, predomină hainele ce nu fac uitată frumuseţea vârstei.

Hainele pentru copii nu mai sunt deloc simple, atât ca model şi colorit, cât şi ca ţesătură. Prin urmare, atenţie părinţi, colecţiile pentru copii se apropie de moda adulţilor, pe care o copiază de multe ori cu fidelitate"

părerea specialiştilor

×
Subiecte în articol: lumea copiilor