x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Nigeria / Episcop arestat după ce şi-a recunoscut crimele într-un documentar (VIDEO)

Nigeria / Episcop arestat după ce şi-a recunoscut crimele într-un documentar (VIDEO)

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Dec 2008   •   00:00

Un bărbat din Nigeria care a pretins, într-un documentar televizat, că a omorât 110 copii a fost arestat. Acesta a susţinut în documentar că i-a omorât păe copii deoarece sunt posedaţi de spirete rele, relatează The Telegraph.



Unii activişti pentru drepturile omului spun că, în unele părţi ale Nigeriei, vracii îi conving pe părinţi că fiii lor sunt posedaţi şi că pot atrage diverse nenorociri precum divorţul sau bolile. Aceşti "medici" cer apoi bani de la părinţii înspăimântaţi pentru a le exorciza copiii, spun activiştii, citează Mediafax.  Unii copii ajung pe mâinile traficanţilor de copii daţi chiar de părinţii lor.

Episcopul Sunday Ulup-Aya, arestat în Mbo, în apropiere de coasta Atlanticului, alături de alţi şase suspecţi, a spus într-un documentar că a omorât 110 copii posedaţi de spirite rele, potrivit declaraţiei lui Aniekan Umanah, comisarul pentru informaţii în statul Akwa Ibom. "Nu neg că sunt vraci, însă eu am omorât cu ajutorul plantelor spiritele rele din pacienţii mei, nu copiii", a spus Ulup-Aya după ce a fost reţinut.  Akwa Ibom este unul dintre cele mai importante state din Nigeria producătoare de ulei, însă aici mulţi locuitori sunt săraci şi superstiţioşi. Statul are cea mai mare incidenţă de copii traficaţi din Africa.

Sam Ikpe-Ituama, care conduce Reţeaua pentru Reabilitarea Drepturilor Copiilor şi care încearcă să salveze copiii acuzaţi de vrăjitorie, a spus că Ulup-Aya ar putea face parte din grupurile de traficanţi. "Niciun corp nu a fost descoperit în biserică, însă doi copii ţinuţi captivi pentru exorcizare au fost luaţi de acolo de poliţie", a spus Ikpe-Ituama, care a condus echipa care a percheziţionat clădirea.

×
Subiecte în articol: video