x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noua Mazda5, şi mai mult spaţiu la interior

Noua Mazda5, şi mai mult spaţiu la interior

de Dragos Stoica    |    16 Oct 2010   •   00:00
Noua Mazda5, şi mai mult spaţiu la interior

Modelul Mazda5 s-a vândut în peste 500.000 de unităţi la nivel mondial, dar responsabilii mărcii japoneze n-au pierdut timpul şi au adus în faţa publicului noua versiune. Este vorba de o maşină care păs­trea­ză caracteristicile anterioarei, ră­mâ­nând fidelă nevoilor familiei şi funcţiona­li­tăţii, având acum un spaţiu mai generos la interior. La exterior, noua Mazda5 integrează grila frontală în cinci puncte a gamei şi bara de protecţie mai joasă, iar grupurile optice au fost restilizate. De asemenea, jantele de 16 şi 17 inch sunt noi.

Noua Mazda5 dispune de două variante de motorizare, ambele pe benzină. Motorul nou MZR, 2.0l DISI echipat cu sistemul i-STOP şi o cutie manuală cu 6 trepte, dezvoltă 150 CP şi un cuplu maxim de 191 Nm. Consumul mixt a fost redus cu 13% faţă de vechea motorizare, la 6,9 l/100 km, în acelaşi timp fiind reduse cu 15% şi emisiile de noxe. Al doilea propulsor disponibil este MZR 1.8l, care scoate 115 CP şi un cuplu maxim de 165 Nm. Consumul de combustibil este de 7,2 l/100 km, ambele motoare respectând normele de poluare Euro 5. Maşina a primit un şasiu îm­bu­nă­tă­ţit cu suspensii noi, la capitolul siguranţei active bifând ABS, distribuţia electrică a frânării, controlul dinamic al stabilităţii (DSC), controlul electric al tracţiunii (TCS), asistenţă la frânare şi senzori de monito­rizare a presiunii din pneuri.

În ceea ce priveşte siguranţa pasivă, există şase airbaguri frontale, laterale şi cortină, centuri în trei puncte, pedalier deformabil şi scaune cu tetiere care reduc impactul asupra capului în cazul unui accident. Noul model va fi disponibil în România de la începutul lui 2011, într-o gamă de culori care cuprinde zece nuanţe. Preţurile nu sunt deocamdată cunoscute.

×
Subiecte în articol: auto