x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noul Fiat Croma

Noul Fiat Croma

de Sebastian S. Eduard    |    12 Dec 2008   •   00:00

Large family car fabricat în Italia



Maşină din segmentul "large family car", noul Fiat Croma a intrat recent şi pe piaţa românească. Deşi a fost lansat în 2005, modelul a primit recent un facelift care îl apropie într-un mod prietenos de Bravo. O reconfigurare a interiorului şi schimbarea materialelor au produs, de asemenea, o bună impresie. Designul este evident semnat Giugaro, ceea ce este deja o garanţie. Opel Meriva, Mazda 5 sau Ford S Max sunt concurenţii modelului Fiat Croma pe piaţa românească.

ELEGANŢĂ.
Aşa că, dacă doreşti o maşină încăpătoare, cu elemente de stil, bună pentru întreaga familie – Croma ar putea fi una dintre opţiuni. Autoitalia a ales să intre pe piaţa noastră cu numai trei motorizări din cele cinci posibile, aşa că avem de-a face cu un motor pe benzină (1,8/140 CP) şi două propulsoare pe motorină, ambele de 1,9 L, care dezvoltă 120 CP sau 150 CP.

TEST.
Noi am testat cel mai puternic propulsor şi am fost încântaţi. Demarajul este extrem de bun şi maşina are reale calităţi sportive. Reprizele cutiei de viteză sunt lungi, maşina este confortabilă, iar senzaţia este că, de fapt, conduci un Bravo... ceva mai încăpător. Cele şase viteze îţi asigură şi un consum optim, nu foarte îndepărtat de cel din carte – cel puţin după testele noastre. Suspensiile sunt cele cu care Fiat deja ne-a obişnuit, adică puţin mai rigide, fapt nu foarte confortabil în concubinaj cu străzile noastre. Având de-a face cu un "station wagon" îţi recomandăm cu căldură să ancorezi în spate bagajele şi să fii atent la amplasarea lor, pentru că altfel tot drumul vei avea de-a face cu fel de fel de zgomote enervante.

Noi am testat


 Motorizare: 1,9 L Multijet/150 CP
 Cutie: 6 + RM
 Viteză maximă: 210 kmh
 Acceleraţie: 0-100 kmh: 9,6s
 Consum: 8,2/4,9/6,1
 Preţ final: 21:408 E

×
Subiecte în articol: auto