x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noul GS. A patra generaţie Lexus GS, un sedan supertehnologizat

Noul GS. A patra generaţie Lexus GS, un sedan supertehnologizat

21 Iun 2012   •   19:08
Noul GS. A patra generaţie Lexus GS, un sedan supertehnologizat

Concomitent cu lansarea europeana, Lexus Romania a lansat pe piata noul model Lexus GS, disponibil in variantele Lexus GS 250 si Lexus GS450h, versiune integral hibrid.
Noul model dispune de un design exterior si interior complet nou, aliniat filozofiei de design L-finesse. Designul exterior indraznet include o grila frontala mai agresiva, care confera noului model o prezenta puternica, impozanta.

Tehnologii. Cateva tehnologii inovative sunt prezente in premiera pe noul model Lexus GS, printre acestea numarandu-se sistemul de aer conditionat "S-Flow", dotat cu tehnologie "nanoe®", a doua generatie a sistemului de control Remote Touch si cel mai mare ecran multifunctional montat pana acum la un vehicul de serie (12,3 inch). Inovativul sistem "S-Flow" dozeaza si orienteaza fluxurile de aer din interior in functie de temperatura exterioara, numarul de ocupanti din masina si localizarea acestora, sporind eficienta energetica a vehicului. Tehnologia "nanoe®" elibereaza constant in atmosfera particule constand in ioni negativi inveliti in molecule de apa, cu rol in purificarea aerului din habitaclu, eliminarea mirosurilor neplacute.

Spatiu.Interiorul noului model GS ofera spatiu si confort sporit tuturor ocupantilor. Spatiul pentru genunchii pasagerilor din spate a fost crescut cu 20 mm, iar spatiul pentru cap cu 25 mm. Volumul portbagajului a fost crescut cu 30% pentru modelul GS 250 si cu peste 60% pentru modelul GS 450h, prin reproiectarea suspensiei spate si a bateriei hibrid.

In materie de siguranta, noul Lexus GS este echipat cu cele mai avansate tehnologii de siguranta activa si pasiva, printre care se numara sistemele mai sus mentionate (DRS, VGRS, VDIM, AVS), sistemul de asistare la urcarea pantelor (HAC), controlul electronic al franarii (ECB, doar pentru GS 450h), 10 airbaguri – inclusiv airbag de genunchi ­, sistemul Head-Up Display si sistemul de monitorizare a unghiului mort... etc

×