x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noul model Dacia Duster, la liber pentru români

Noul model Dacia Duster, la liber pentru români

de Dragos Stoica    |    18 Mar 2010   •   00:00
Noul model Dacia Duster, la liber pentru români

La două săptămâni după premiera mondială de la Geneva, primul SUV din istoria uzinei de la Mioveni a fost ieri dezvăluit oficial la Bucureşti, în prezenţa fostului campion mondial de Formula 1, francezul Alain Prost.



Aşteptat cu enorm interes de români, cel de-al şaselea model Dacia după apariţia primului Logan, în 2004, a fost ieri prezentat oficial pieţei autohtone. La evenimentul de la Bucureşti au participat Alain Prost, fostul campion de Formula 1, care a pilotat o variantă de competiţie Duster la ediţia 2010 a Trofeului Andros, precum şi Răzvan Lucescu şi Emil Săndoi, selecţionerii reprezentativelor de fotbal de seniori, respectiv tineret, ale României.

Cu o plajă de preţuri finale care sunt cuprinse între 10.500 de euro (pentru versiunile doar cu tracţiune pe faţă) şi 15.600 de euro (diesel, 110 CP, 4X4), Duster poate fi comandat în peste 100 de showroom-uri Dacia, producătorul înregistrând cifre peste prognozele cele mai optimiste. Conform lui Fabrice Cambolive, directorul comercial al mărcilor Renault, Nissan şi Dacia din cadrul Renault Group România, românii care deja au optat pentru Dacia Duster au ales versiunea cea mai scumpă a modelului, iar culoarea solicitată cel mai frecvent este maro-caju.

Dintre aceşti cumpărători, aproximativ 20% au decis să beneficieze şi de pachetul tapiţeriei din piele. "Deocamdată, românii au mers spre versiunea 4X4 cu motorizare diesel, ceea ce este firesc, mai ales după o asemenea iarnă. Treptat, noi sperăm să îi putem convinge şi de oportunitatea modelului cu tracţiune 4X2", a declarat Cambolive. Cea mai simplă variantă Duster costă 10.500 de euro, în timp ce versiunea 4x4 poate fi achiziţionată la 12.300 de euro.

Modelul de echipare Ambiance 4x2 are un preţ de 11.000 de euro, iar cel cu 4X4 porneşte de la un preţ de 12.800 de euro. Laureate în versiunea 4x2 are un preţ de pornire de 11.900 de euro, pentru ca în cazul tracţiunii integrale să plece de la 13.700 de euro. Oficialii Dacia au mai dezvăluit faptul că pentru dezvoltarea şi industrializarea în România a proiectului Duster au investit până în prezent 290 de milioane de euro.

În prezent, capacitatea de producţie pentru Dacia Duster este de 25 de unităţi pe oră, dar se estimează că această cadenţă se va tripla în cursul anului. Conform oficialilor Dacia, Duster îşi va face apariţia pe şoselele româneşti la jumătatea lunii aprilie, când vor fi efectuate primele livrări spre clienţi, iar reţeaua comercială Dacia va derula Operaţiunea Porţi Deschise, în cadrul căreia orice persoană interesată va putea testa noul model.

PROST: "ROMÂNII POT FI MÂNDRI DE ACEASTĂ MAŞINĂ"
După ce a pilotat modelul de competiţie Duster la Trofeul Andros, unde a terminat pe poziţia secundă, francezul Alain Prost s-a arătat sigur de succesul pe care îl va înregistra SUV-ul. "Duster a făcut deja dovada într-o competiţie dificilă de ceea ce este în stare. Este o maşină capabilă de performanţe şi sunt sigur că acest lucru va fi arătat şi de cifrele de vânzări. Românii pot fi mândri că produc Duster la ei în ţară", a spus fostul campion mondial de Formula 1.

La rândul său, directorul general Dacia, Jerome Olive, s-a arătat încrezător că acest model va întări poziţia constructorului de la Mioveni pe piaţa internaţională. "Duster ne va ajuta să ne consolidăm expansiunea şi ne va permite să atragem noi clienţi, care vor fi atraşi atât de aspectul modern şi robust, cât mai ales de cel calitate - preţ", a spus Olive. SUV-ul va fi lansat în această primăvară şi pe piaţa europeană, precum şi în Turcia, Tunisia, Egipt, Libia, Mauritania şi Maroc. Din iunie, Duster va fi disponibil sub marca Renault în Ucraina, Iordania, Siria şi Liban.

×
Subiecte în articol: auto romania lansare dacia duster