x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul O baie inedită, proiect al celebrului designer Patricia Urquiola

O baie inedită, proiect al celebrului designer Patricia Urquiola

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    Gabriela Boeriu    |    22 Ian 2009   •   00:00

Un radiator care pe lângă încălzirea spaţiului are şi rol de perete ce delimitează două zone distincte sau rol de oglindă



Ce designer ar putea concepe o baie în care să te simţi undeva între, trecut şi viitor, pe un fundal de ambientare ce te face să visezi în mijlocul naturii? Pare o aspiraţie greu de materializat, dar nu imposibilă pentru Patricia Urquiola, designer de renume internaţional. Urquiola a devenit cunoscută ca designer prin lucrări promovate de branduri celebre precum Moroso (în special), Agape, B & B, Alessi, Driade, Foscarini, Kartell, Flos, Molteni, Artelano etc.

PE SCURT...
Baia inedită despre care pomeneam în deschiderea articolului a fost concepută de Patricia Urquiola pentru brandul german Axor-Hansgrohe şi va avea prima apariţie publică în cadrul Târgului ISH de la Frankfurt (10-14 aprilie 2009), urmând ca, începând cu luna aprilie 2009, să fie disponibilă pentru retail în Italia. “Colaborarea cu Patricia Urquiola a făcut primii paşi în 2005, moment în care a avut loc evenimentul Waterdream cu ocazia Fuorisalone din Milano”, declară Phillipe Grohe. “Am solicitat-o atât pe ea, cât şi pe Jean Marie Massaud şi fraţii Bouroulec să creeze baia viitorului. Patricia a creat printre altele o instalaţie cu vaporizatori, cântec de păsări şi multe elemente naturale, în context… A fost începutul ce a marcat inspiraţia din care s-a concretizat ulterior această gamă de obiecte sanitare de baie şi accesorii. Aşa s-a născut Axor Urquiola, o megacolecţie compusă din 80 de elemente coordonate între ele în ton cu spiritul eclectic al designerului.

Chiuvete şi căzi ce aduc a madelaine proustiene, forme atipice proiectate în viitor pentru astfel de piese funcţionale. Robineţi asimetrici, originali şi ergonomici. Un element de mobilier capabil să îndeplinească cel puţin trei funcţii: radiator, perete despărţitor sau... imaginaţi-vă o oglindă concepută ca un perete extensibil înalt de 1,80!

Colecţia Axor Urquiola, o megaserie ce cuprinde în jur de 80 de elemente coordonate între ele în ton cu spiritul eclectic al designerului. Patricia Urquiola este un designer de renume internaţional care şi-a câştigat renumele prin lucrări promovate de branduri celebre precum Moroso (în special), Agape, Alessi, Driade, Foscarini, Kartell, Flos, Molteni, Artelano etc.

×
Subiecte în articol: patricia urquiola patricia urquiola