x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul O masă într-o farfurie

O masă într-o farfurie

15 Apr 2010   •   00:00
O masă într-o farfurie
Sursa foto: Florin Ştefan Varga/

La 11 aprilie, Rucărul a găzduit cea de-a doua ediţie a Festivalului de gastronomie tradiţională "O masă într-o farfurie". Organizat de Primăria comunei Rucăr şi ANTREC Argeş, evenimentul a fost un bun prilej pentru gospodine de a-şi etala talentele culinare.

Juriul a premiat preparatele tradiţionale apreciind reţetele, aspectul şi gustul bucatelor. Fiecare echipă, formată din membri ai filialelor ANTREC din ţară, a prezentat cel puţin trei feluri de mâncare, specifice zonei, toate aşezate cu dibăcie pe acelaşi platou. Reţetele au fost afişate, astfel încât pofticioşii să ia aminte şi să-şi îmbunătăţească caietul de reţete. După jurizare, preparatele au fost degustate şi, judecând după chipurile celor prezenţi, România este tare gustoasă! (S.C.)

În ţară
18-20 aprilie. VINVEST, Timişoara.
În Centrul regional de afaceri va avea loc un salon internaţional de vinuri şi băuturi alcoolice.

14-18 aprilie. CONMOB, Cluj-Napoca.
 În Complexul Expo Transilvania se organizează un Târg naţional de contractări de mobilă, componente şi accesorii pentru industria mobilei.

22-25 aprilie. ESTIVAL. Arad.
La Expo Arad Internaţional se organizează un târg de Turism. Cei interesaţi vor afla unde îşi pot petrece vacanţele şi weekend-urile în ţară, dar şi peste hotare.

În lume
15-18 aprilie. Festivalul culinar. Austin, SUA. Vor fi prezenţi reprezentanţi a peste 100 de restaurante şi 30 de producători de vin.

16-18 aprilie. Expoziţie de carne de vacă. Harrisonburg, SUA. Pe lângă carne crudă şi preparate din carne de vacă, la expoziţie se va remarca şi ospitalitatea Virginiei.

16 aprilie- 31 mai. Festivalul culinar. Anaheim, SUA. Vor fi prezenţi renumiţi chefi şi somelieri. Participanţii se vor bucura de experienţe culinare inedite. (C.D.)

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda