x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Parchet tratat eficient

Parchet tratat eficient

28 Iun 2007   •   00:00

Utilizarea masivă a lemnului in amenajările de interior este una dintre preferinţele cele mai des evocate de cei care işi pun la punct locuinţa. Proporţional, şi pretenţiile privitoare la acest material s-au rafinat.Tocmai pentru a răspunde acestor cerinţe, Fabryo Corporation a lansat de curănd pe piaţă primul lac cu teflon pentru parchet, anume Savana lac ecologic pentru parchet cu Teflon.

Utilizarea masivă a lemnului in amenajările de interior este una dintre preferinţele cele mai des evocate de cei care işi pun la punct locuinţa. Proporţional, şi pretenţiile privitoare la acest material s-au rafinat. Ne dorim astfel un parchet mai rezistent, mai lucios, rezistent la zgărieturi sau mobilier care să nu se păteze.

Tocmai pentru a răspunde acestor cerinţe, Fabryo Corporation a lansat de curănd pe piaţă primul lac cu teflon pentru parchet, anume Savana lac ecologic pentru parchet cu Teflon.

Unde şi cum...

Lacul este incolor şi se aplică uşor, avănd şi un timp scurt de uscare. Odată aplicat, el formează o peliculă impermeabilă extrem de rezistentă la zgăriere şi uzură, dar şi la acţiunea unor substanţe, ca detergenţii puternici sau alcoolul. Este recomandat şi pentru mobilierul de interior, fiind extrem de eficient in cazul suprafeţelor pe care se pun pahare, se prepară şi se serveşte masa. Produsul este disponibil in magazinele specializate şi in reţelele de bricolaj, avănd preţul de listă 13,7 RON + TVA pentru varianta de ambalare de 0,75 l.

Piaţa tămplăriei termoizolante creşte

Un studiu realizat de Neomar Consulting (companie de consultanţă in marketing specializată indeosebi pe cercetarea pieţei materialelor de construcţii) arată că producătorii de tămplărie estimează că piaţa tămplăriei termoizolante va creşte in medie cu 24% in 2007.

Graţie utilizării preponderente a tămplăriei din PVC in cadrul construcţiilor rezidenţiale, circa 73% din piaţa este deţinută de acestea, urmate de profilele din aluminiu (26,2%). Aceste două tipuri de profile deţin peste 99% din totalul pieţei, restul (lemn, oţel) inregistrănd cote foarte reduse. In ceea ce priveşte tămplăria PVC, sistemele de profile tricamerale sunt in continuare cele mai utilizate (45%), aspect datorat in principal faptului că sunt cele mai accesibile din punct de vedere financiar.

Pentru controlul centralei termice

Recent, Baxi Romănia a lansat Comfort Station - un sistem digital mobil ce comandă funcţionarea centralei termice in funcţie de preferinţele consumatorului. Sistemul in ansamblu reprezintă o staţie inteligentă cu unde radio, ce permite adaptarea funcţionării centralei in funcţie de preferinţele şi de stilul de viaţă al utilizatorilor, precum şi in funcţie de evoluţia valorilor termice interioare şi exterioare locuinţei002E

×