Vara aceasta am obţinut performanţa de a renunţa la E-urile din alimentaţie. Să citesc toate etichetele produselor inainte de a le cumpăra a devenit deja o obsesie.
Vara aceasta am obţinut performanţa de a renunţa la E-urile din alimentaţie. Să citesc toate etichetele produselor inainte de a le cumpăra a devenit deja o obsesie. A fost suficient să văd un singur E şi să imi treacă pofta de orice era in spatele ambalajului. Cu păinea a fost mai greu să găsesc un sortiment fără grăsimi vegetale hidrogenate. Aşa că m-am imprietenit cu fructele şi cu legumele din piaţă (am renunţat la cele din supermarket), despre care se ştie că sunt foarte hrănitoare, iar aportul de calorii este mic. Să nu mai spun de vitaminele A, C şi E, de mineralele cum ar fi calciul, fierul, magneziul şi potasiul, precum şi alţi compuşi care au rol important impotriva bolilor cardiovasculare. Cu excepţia avocadoului, care are un conţinut mare de grăsimi nesaturate, fructele şi legumele aproape că nu conţin grăsimi. Am reuşit şi să invăţ să gătesc fără prea multe grăsimi, utilizănd metode mai vechi sau mai noi de gătire, cum ar fi fierberea inăbuşită, prepararea la grătar, in caserolă, sau fierberea la abur. Tot pentru a ajunge la o alimentaţie foarte sănătoasă, am inclus in meniul zilnic şi cerealele integrale, chiar dacă nu sunt intotdeauna foarte gustoase. Pentru o măncare sănătoasă merită orice efort!