x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Veronica Bectas    |    12 Mar 2008   •   00:00

Primăvara e anotimpul cel mai vesel, după părerea mea. Pe lângă simfonia de culori ce ne înconjoară, pe lângă energia care începe a renaşte în trupuri şi în suflete, se iţeşte şi ceva mai prozaic, adică frunza urzicii, a spanacului, ştevioarei şi alte minuni ale naturii.

Primăvara e anotimpul cel mai vesel, după părerea mea. Pe lângă simfonia de culori ce ne înconjoară, pe lângă energia care începe a renaşte în trupuri şi în suflete, se iţeşte şi ceva mai prozaic, adică frunza urzicii, a spanacului, ştevioarei şi alte minuni ale naturii. Minuni care, cu puţină imaginaţie şi un vârf de cuţit de talent, fac primăvara să clocotească în trupurile noastre pline de lâncezimea grăsimilor de iarnă. Şi… dacă te străduieşti numai puţin, punându-ţi în practică talentul estetic, transformi în operă de artă salatele de sezon şi combinaţiile de legume sotate, marcând puncte numeroase în meciurile cu iubitorii de preparate din carne. Să nu mai vorbim despre plăcintele cu spanac, ştevie şi varză nouă.  Vedeta primăverii, urzica, a năvălit deja pe tarabe sau în coşurile “ambulantelor” ce strigă din rărunchi să-şi atragă clientela dornică de o “schimbare de sânge”. Un piure de urzică dres bine cu usturoi şi sare, însoţit de o bucată bună de mămăligă caldă şi o lingură de hrean, sau nişte ardei iute uscat şi pisat mai mare, te face să nu le uiţi gustul până primăvara următoare. Important este să te străduieşti puţin şi să fii convins că efortul tău nu e inutil.

×
Subiecte în articol: agenda