Bucătăria Orientului îndepărtat... E foarte greu de vorbit despre un astfel de fenomen.
Da, un fenomen, pentru că bucătăria din această parte a Pământului conţine toate explicaţiile cuvântului şi încă ale multor alţi termeni care îi sunt asociaţi. De la mulţimea de produse care o alcătuiesc, la complicata, încântătoarea paletă de culori şi până la neasemuitele gusturi şi miresme. Putem vorbi despre preparatele japoneze, însoţite de ritualuri care-ţi induc starea de egal cu zeii, preparatele chinezeşti care-ţi dau putere preparatele indiene pline de arome care-ţi zgândăresc simţurile. Dar... o discuţie aparte ar putea fi purtată despre preparatele thailandeze. Thailanda, ţara unde fructele, florile, produsele din carne şi darurile mării se îmbină atât de armonios cu sufletul omului.
În orice oraş, dar mai ales în Bangkok, te năuceşte bogăţia legumelor, a fructelor, a peştilor şi a mâncărurilor picante, iar în zori de zi, piaţa plutitoare de pe Chao Phraya te face să-ţi pierzi orientarea în timp.