x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pentru pasionaţii de "extreme" pe patru roţi

Pentru pasionaţii de "extreme" pe patru roţi

de Oana Georgescu    |    19 Oct 2008   •   00:00
Pentru pasionaţii de "extreme" pe patru roţi

În acest week-end, ROMEXPO găzduieşte primul Festival de Tuning, Drift şi Sound dedicat tuturor pasionaţilor de "extreme" pe patru roţi.



În acest week-end, ROMEXPO găzduieşte primul Festival de Tuning, Drift şi Sound dedicat tuturor pasionaţilor de "extreme" pe patru roţi.


Fie că este vorba despre viteză, design, culoare şi pictură pe caroserii, curse, demonstraţii şi drift-uri (derapaje laterale controlate), accesorizări şi sound-uri de mii de waţi, Tuning Day este un concept, un mix între expoziţii, demonstraţii şi competiţii de profil. În premieră naţională participă piloţi de drift din celebrul Campionat "King of Europe", cea mai importantă competiţie de gen de pe continent. În plus, iubitorii sportului cu motor vor putea vedea evoluând maşini din Campionatul Naţional de Raliuri, avându-i la volan pe câţiva dintre cei mai titraţi, dar şi îndrăgiţi piloţi români. "Dacă la evenimentele organizate până acum puneam accentul pe partea expoziţională şi pe maşinile modificate, la 4Tuning Festival am hotărât să adăugăm elemente de spectacol şi competiţie, care plac mult publicului român. Spectacolul este asigurat de invitaţii şi partenerii noştri de la «King of Europe», dar şi de piloţi români de raliu. Competiţiile de car-audio, tuning şi drift vor arăta şi vor confirma practic cele mai reuşite maşini şi evoluţii", spune Graţian Şonu, CEO 4Tuning.

REGII. Pe lângă cele peste 120 de maşini tunate, 50 de firme expozante, workshop-uri şi competiţii de tot felul, cea mai notabilă prezenţă la eveniment este cea a piloţilor şi maşinilor din campionatul "King of Europe". La Bucureşti susţin demonstraţii în premieră absolută piloţi campioni, vedetele drift-ului european, dar şi mondial. "Această demonstraţie este un preambul al primei etape oficiale de drift din România, care va marca intrarea acestei ţări în circuitul KOE Drift Series", a declarat  Michael Procureur, directorul King of Europe. De-a lungul celor două zile ale evenimentului, Asociaţia Română de Tuning Auto (ARTA) organizează Campionatul Naţional de Tuning, Campionatul Naţional de Drift şi Campionatul Naţional de Car-Audio. Valoarea totală a premiilor va depăşi în acest an 5.000 de euro, o sumă… simbolică dacă ne gândim la sumele investite de proprietari în tuning şi instalaţiile de car audio, sume care dublează şi chiar triplează preţul iniţal al maşinii. Şi dacă "4Tuning Days" – cea mai importantă expoziţie de gen din România, deschide an de an sezonul prezentând piaţa de Tuning şi car-audio publicului larg, "4Tuning Festival" va încheia sezonul cu un regal al competiţiilor de Tuning, Drift & Sound şi cu un spectacol nemaiîntâlnit până acum în România. Toate acestea pe o suprafaţă de 10.000 mp de expoziţie indoor şi outdoor şi încă 10.000 mp rezervaţi în exclusivitate demonstraţiilor într-un veritabil regal automobilistic. Este suficient să amintim doar trei dintre vedetele "King of Europe" care vor fi prezente la Bucureşti – Laky (BMW V8 Compressor Pick Up), Mester Janoy şi Kalmy (MAZDA RX8) sau Niki (BMW M3 NERO M3).

ISCUSIT. Alături de "Regii Europei", participă şi piloţi români. Supranumit Tengu de fanii săi, Florin M. Cozmuţă are 29 de ani şi este originar din Baia Mare. Este primul român care concurează în campionatele profesionale de drift internaţionale. La ora actuală este pilotul Number One în Sumo Firenza Drift Team şi se află în top-ul Campionatelor de Drift din Africa de Sud. La Bucureşti va concura cu un Nissan Skyline modificat pentru Drift după propriile specificaţii, Florin, alias Tengu fiind nu numai un bun pilot, ci şi cel mai priceput Tunner pentru maşini de Drift din Africa de Sud. şi pentru ca spectacolul să fie complet, binecunoscuţii piloţi de raliuri Titi Aur, Daniel Cişmaru, Daniel Onoriu (un mare pasionat de Tunning auto-moto) şi HAI&KNS vor face demonstraţii convingătoare, care vor spulbera orice îndoieli cu privire la resursele şi priceperea piloţilor români, care au demonstrat că şi la noi se poate organiza cu succes un Campionat Naţional de Drift & Burn şi, de ce nu, o etapă oficială a "King of Europe". Pe lângă maşina de competiţii cu care va face demonstraţia, Daniel va expune şi restul "arsenalului" auto-moto propriu. Kartist, motociclist, pilot de raliuri, pasionat de tot ce înseamnă motorsport, Daniel este un nume în domeniu. Posesor a mii de cai-putere aflaţi în motoarele maşinilor şi motocicletelor sale, orice nouă achiziţie suferă în mâinile lui Daniel transformarea care stârneşte admiraţie şi respect.
Vicecampion naţional la viteză în coastă, Daniel participă la toate cursele şi demonstraţiile organizate din pasiune, dar şi pentru a-şi reconfirma drumul ales alături de adevăraţii profesionişti. Aşadar, veniţi şi astăzi la Tuning Day 2008, găzduit de Complexul Expoziţional ROMEXPO, între orele 10:00 şi 20:00, costul unui bilet fiind de 15 RON.

×
Subiecte în articol: auto drift tuning