x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Povestea de Crăciun

Povestea de Crăciun

de Roxana Ioana Ancuta    |    23 Dec 2007   •   00:00
Povestea de Crăciun

Copilul este in extaz, trage de punga imensă in care i-au fost aduse cadourile. E aproape mai mare decăt el, dar nu depă-şeşte nici pe departe bucuria pe care i-a făcut-o Moşul dăruindu-i acea jucărie

"Moşule, mulţumesc că mi-ai adus telefon Spiderman! Mami, uite, telefon Spiderman! Mulţumeeesc moşuleeee!!!"

Â

Copilul este in extaz, trage de punga imensă in care i-au fost aduse cadourile. E aproape mai mare decăt el, dar nu depă-şeşte nici pe departe bucuria pe care i-a făcut-o Moşul dăruindu-i acea jucărie, printre multe alte cadouri care aşteaptă şi ele să fie descoperite de mănuţele băiatului, dar care au fost eclipsate, cel puţin pentru moment, de un om păianjen de cauciuc, dorit de el mai mult ca orice.

Sunt zeci de copii strănşi in jurul bradului de Crăciun. Cu toţii il aşteaptă pe Moş, cu toţii sunt rumeni in obrăjori şi sunt nerăbdători. Cum s-ar măsura, in ce anume s-ar măsura sau compara fericirea din sufleţelele lor? Ce fericire i-ar mai trebui lui, părintelui, in afară de căldura pe care o degajă o inimioară inocentă, pură de copil? Ce işi mai poate dori un părinte in afară de ochii surăzători, mănuţele pe care micuţul şi le frănge de emoţii pentru că se află in preajma Măriei Sale Moş Crăciun, colţul rochiţei mototolite in pumnul mic şi pufos, paşii mărunţi şi curioşi care-i dau tărcoale Moşului, două braţe minunate care se incolăcesc in jurul gătului, o guriţă prin care ies cuvinte perlate ce-ar trebui să fie o poezie de iarnă ori un glas cristalin ce dă naştere unui căntecel spus, dintr-o suflare, pentru Moş şi de dragul Moşului.

O fetiţă abia-şi ţine mărgăritarele de lacrimi să nu-i invadeze obrajii. Ce gănduri o chinuie intr-atăt incăt durerea ascunsă-i schimonoseşte feţişoara? Şi parcă acele gănduri o invadează intr-un galop de nestăvilit, pentru că lacrimile nu mai pot fi oprite şi curg şiroaie, după care un hotot sfăşietor de plăns rupe inimile tuturor. Mama o ia in braţe, dar nimic nu o potoleşte din plănsul ei devastator: "Eu vreau Barbieeee! Vreau să-mi dea Moşul o Barbieeee". Ei bine, nici o baghetă magică n-ar fi putut opri in acel moment lacrimile copilei. Doar Moşul a putut face asta. Cănd a scos din desaga lui păpuşa. Şi ce fericire a invadat atunci pămăntul, a nins cu bucurie şi intreg chipul fetiţei s-a luminat precum Soarele verii.

Campanie - Primul "Crăciun dăruit"

Cinci copii instituţionalizaţi vor petrece, pentru prima oară, sărbătorile de Crăciun in cadrul unei familii, acţiunea făcănd parte din campania socială "Crăciun dăruit", iniţiată de jandarmii bucureşteni. Alături de familiile jandarmilor, copiii vor petrece in mod tradiţional masa de Crăciun, vor participa la impodobirea bradului şi la slujba prile-juită de Naşterea Domnului.

Semnal - Atenţie la jucăriile periculoase!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) avertizează consumatorii să fie atenţi la jucăriile periculoase, mai ales in perioada Sărbătorilor de Iarnă. ANPC recomandă consumatorilor să evite jucăriile cu proiectile sau pe cele deosebit de zgomotoase, cele care au muchii şi vărfuri ascuţite sau părţi detaşabile uşor de inghiţit de copiii mici.

×
Subiecte în articol: craciun lumea copiilor