x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Preparate de top la un eveniment de top

Preparate de top la un eveniment de top

de Maria Belu    |    22 Sep 2010   •   00:00

Abia s-au încheiat ecourile Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa Cluj, că va începe o altă competiţie gastronomică: Bucharest Food Festival. Cea de-a patra ediţie a evenimentului ajuns deja de notorietate se va desfăşura în zilele de 24, 25 şi 26 septembrie în Parcul Tineretului din Bucureşti. Organizatorii îşi propun ca anul acesta să le aducă bucureştenilor o parte din moştenirea gastronomică a Uniunii Europene. Bucătari români, dar şi din afara ţării vor prepara bucate specifice celor 27 de state membre UE.

În acest sens printre campaniile care se vor desfăşura în cadrul festivalului sunt demne de luat în seamă workshopul organizat de Jurnalul de bucătărie intitulat "Poveştile bucătăriei româneşti", în cadrul căruia doritorii pot afla poveştile gastronomiei noastre tradiţionale, dar vor putea şi gusta din bucatele culese de regretatul Radu Anton Roman. Workshopul se va derula între orele 14:30-16:00 şi va fi moderat de Simona Lazăr, editor al Jurnalului de bucătărie. Vor găti pentru dumneavoastră tânărul şi talentatul chef Radu Gerheş care va prepara, din cartea lui Radu Anton Roman, o apetisantă "Saramură de crap", dar şi Nicoleta Săndulache, blogger culinar, care va oferi spre degustare o reţetă de familie: "Tochitura lu' tanti Florica", reţetă premiată la concursul "Scrie şi tu «Poveştile bucătăriei româneşti»" şi publicată într-un capitol special al cărţii, care reuneşte sugestii culinare primite de la cititori. Cartea se poate găsi şi la standul special amenajat de Jurnalul Naţional în cadrul Bucharest Food Festival, alături de alte produse - cărţi, CD-uri, DVD-uri - marca Jurnalul.
 
Cumparatorii "Poveştilor de bucătărie" vor beneficia de oferte excepţionale si de reduceri pe măsură. De asemenea, vă invităm să participaţi la concursul "GĂTEŞTE ROMĂNEŞTE", în care se poate inscrie orice cumparator care va achiziţiona cel puţin un produs marca Jurnalul. La finalul târgului Bucharest Food Festival, în urma tragerii la sorţi, câştigătorul va fi premiat cu o colecţie completă din "Poveştile bucătăriei româneşti".

Tot pe durata BFF, cunoscuta revistă de gastronomie Good Food va continua campania "Copiii în bucătărie". Timp de trei zile, copiii, cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, vor participa la competiţie, astfel: vineri vor face salată, sâmbătă vor prepara sendvişuri, iar duminică deserturi. Din juriu vor face parte neobositul chef Antonio Passarelli, echipa Good Food şi copiii care au câştigat în competiţiile derulate de-a lungul anului. "Vom aduce din nou copiii în bucătăria Good Food, într-o competiţie care a devenit tradiţională pentru revista noastră. O dată cu această campanie i-am apropiat pe copii de bucătărie, i-am împrietenit cu ingredientele proaspete şi sănătoase", a declarat Cristina Mazilu, redactor-şef Good Food.

Tot în cadrul Bucharest Food Festival va fi preparat un sendviş ce va avea 27 de metri lungime - câte state fac parte din UE - şi va conţine din produsele tradiţionale fiecărui stat: baghetă din Franţa, brânză din Olanda, şuncă din Spania, Italia şi România, unt, maionează şi alte ingrediente savuroase din ţări care şi-au câştigat un renume prin ele. La final acesta va fi donat unui aşezământ social.

×
Subiecte în articol: food world