x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti

Preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    28 Noi 2009   •   00:00
Preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti

Portalul imobiliar Imopedia.ro a prezentat de curând, pe baza ofertelor prezente în baza sa de date, o analiză întocmită la nivelul Capitalei, din care reiese că preţurile ultimelor apartamente vechi scoase la vânzare sunt mai mici cu până la 12% faţă de luna august.

SCĂDERE
În lunile ianuarie-mai, pe fondul crizei economice, costurile apartamentelor vechi au fost într-o continuă scădere. Iată şi un exemplu concret. În luna ianuarie, preţul mediu al ofertelor de apartamente de două camere din cartierul Dristor era 72.000 de euro. Până în luna mai, acesta a scăzut până la 55.800 de euro, cu aproape 30%.

CREŞTERE
În luna iunie, după anunţarea programului "Prima casă", preţurile au început să crească. Preţul mediu al apartamentelor de două camere din Dristor a urcat în iunie, la anunţarea programului, la 58.050 de euro (foarte aproape de plafonul maxim de 60.000 de euro, impus de program), urmând ca în luna iulie, când s-a acordat primul credit de acest gen, să crească şi mai mult, la 63.000 de euro, unde s-a şi menţinut în luna august.

IARĂŞI SCĂDERE
De la mijlocul lunii septembrie ofertele nou-introduse în baza de date Imopedia.ro s-au ieftinit, trend care s-a menţinut pe parcursul întregii luni octombrie. Preţul mediu al apartamentelor de două camere din Dristor este astăzi de 58.300 euro, cu 8% mai puţin decât în iulie şi în august. "Dinamica cifrelor ne arată că nici proprietarii şi nici agenţii imobiliari nu mai cred în mirajul revenirii cererii. Cel puţin nu în acest an.

S-a şters cu buretele efectul de creştere a preţurilor, indus de programul "Prima casă" în lunile de vară! Trendul descendent al preţurilor locuinţelor din Bucureşti pare de neoprit, resimţindu-se o accelerare a ritmului de ieftinire în luna octombrie, comparativ cu luna septembrie", ne spune Razvan Muntean, Manager General Imopedia.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou